Στη «μάχη» των SUV και η Opel

Στη «μάχη» των SUV και η Opel

Η Γερμανική φίρμα δεν έχει πολλά crossover μοντέλα στην γκάμα της και αυτό σύντομα θα αλλάξει, για να μπορέσει να είναι ανταγωνιστική σε κάθε κατηγορία. 

Στη «μάχη» των SUV και η Opel

Το Mokka X είναι το μόνο crossover μοντέλο της Opel για την ώρα και η φίρμα γνωρίζει πως πρέπει να κινηθεί, ώστε να «κλέψει» μερίδιο από τις πωλήσεις. Όπως αναφέρει το AutoExpress, σύντομα η γκάμα της θα περιλαμβάνει πέντε διαφορετικά SUV μοντέλα, με το πρώτο που θα γνωρίσουμε να είναι ένα συμπαγών διαστάσεων, κοντά σε αυτές του Corsa. 

Θα είναι αυτό που θα αντικαταστήσει και το Meriva, οπότε αναμένεται να είναι ένα υβρίδιο ανάμεσα σε ένα πρακτικό MPV και ένα crossover. Όπως λέγεται, θα κατασκευάζεται στην Ισπανία και θα έχει το ίδιο πάτωμα με το Citroen C4 Cactus και το Peugeot 2008, ύστερα από τη συνεργασία της GM με την PSA. Αμέσως μετά, θα έρθει μια ανταγωνιστική πρόταση για το Nissan Qashqai και το Renault Kadjar, αφού η Opel θα εξελίξει ένα μεσαίου μεγέθους crossover κοντά στα 4,5 μέτρα μήκους. 

Όπως και το μικρότερο «αδερφάκι» του, θα έχει πολλά κοινά με τα Peugeot 3008 και 5008 και θα κατασκευάζεται σε εργοστάσιο του Γαλλικού ομίλου στη Σοσό. Αυτό, αναμένεται να λανσαριστεί και ως επαναφορτιζόμενο υβριδικό (Plug-In Hybrid). Επίσης, εκτός από αυτά τα δύο, ένα νέο κορυφαίο SUV μοντέλο θα παρουσιαστεί και θα παίξει το ρόλο της ναυαρχίδας στην γκάμα της Opel, αφού θα τοποθετηθεί πάνω και από το Insignia. Ακόμη, δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για αυτό, ωστόσο έχει επιβεβαιωθεί από την ίδια τη φίρμα και απλώς περιμένουμε κάποιο νέο. Τέλος, μια... εκτός δρόμου έκδοση του Adam είναι στα σκαριά, που σίγουρα θα «παντρεύει» το ιδιαίτερο στυλ με τις αμέτρητες επιλογές εξατομίκευσης και ίσως, ηλεκτρική τεχνολογία! 

* Η κεντρική φωτογραφία είναι ενδεικτική και ηλεκτρονικά επεξεργασμένη από ανεξάρτητο σχεδιαστή. 

Best of internet