Κάρεϊ: «Εξέλιξη και καλύτερη Formula1»

Νίκος Τσιώκος
Κάρεϊ: «Εξέλιξη και καλύτερη Formula1»
Το νέο αφεντικό της Formula1, Τσέις Κάρεϊ εξέφρασε την επιθυμία του η Formula1 να εξελιχθεί και να γίνει καλύτερη και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σκοπό να την αμερικανοποιήσει. Έκλεστοουν: «Θα μας βοηθήσει ο Κάρεϊ».

Για τους στόχους του και τις προσδοκίες του μίλησε το νέο αφεντικό της Formula1, Τσέις Κάρεϊ, στο Sky Sports News. Ο Αμερικανός εξέφρασε την επιθυμία του η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού να εξελιχθεί και να γίνει καλύτερη, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν είναι σκοπός του να την αμερικανοποιήσει. «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος, δεν κάναμε αυτή την κίνηση λόγω της Αμερικής.

Είναι μία ευκαιρία και νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα εκεί. Είναι κυρίως μακροχρόνιο, θα πάρει χρόνο. Είναι ένα παγκόσμιο άθλημα, δεν προσπαθούμε να το αμερικανοποιήσουμε. Έχουμε μεγάλο σεβασμό για τα ευρωπαϊκά θεμέλια της F1. Η Ευρώπη είναι σημαντική για μας, μπορούσε να χτίσουμε σε αυτό.

Υπάρχουν ευκαιρίες να μεγαλώσει στην Ασία, στην Αμερική; Είναι ένα ωραίο παγκόσμιο σπορ και θα συνεχίσουμε τα ωραία πράγματα που έχτισε ο Μπέρνι (Έκλεστοουν) τις προηγούμενες δεκαετίες. Είναι μία εξέλιξη, θέλουμε να δουλέψουμε με τον Μπέρνι και να το κάνουμε μεγαλύτερο και καλύτερο», είπε ο νέος ηγέτης του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ παγκοσμίως.

Έκλεστοουν: «Θα μας βοηθήσει ο Κάρεϊ»

Δίπλα του ήταν και ο Μπέρνι Έκλεστοουν, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο Κάρεϊ θα βοηθήσει την F1 και θα τη βελτιώσει σε κάποιους τομείς. «Πιστεύω ότι μπορεί επειδή έχω χτυπήσει πόρτες εκεί για πολύ καιρό», απάντησε, αρχικά, σε ερώτηση αν η Liberty Media μπορεί να βοηθήσει την F1 στην αμερικανική αγορά. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στους τομείς που περιμένει να δει αλλαγές.

«Υπάρχουν κάποιοι τομείς που ήμασταν λίγο... ξέρετε, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν είμαι χαρούμενος με αυτό επειδή δεν είμαι σίγουρος τι έπρεπε ή δεν έπρεπε να κάνουμε. Ο Τσέις μπορεί να μας βοηθήσει σε όλους τους άλλους τομείς, έχει μεγάλη εμπειρία με όλα», πρόσθεσε. Όσο για το πού θα βρίσκεται σε τρία χρόνια; «Ελπίζω να είμαι εδώ σε τρία χρόνια, ζωντανός και να είμαι καλά!».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!