Μισάνο... 2020 στο Moto GP

Νίκος Τσιώκος
Μισάνο... 2020 στο Moto GP
Η πίστα του Μισάνο ανανέωσε το συμβόλαιό της με το Moto GP για τέσσερα ακόμη χρόνια και θα παραμείνει στο καλεντάρι μέχρι και το 2020.

Στο τέλος του έφτανε φέτος το συμβόλαιο της πίστας του Μισάνο με το Moto GP, όμως το Σαν Μαρίνο θα φιλοξενεί Γκραν Πρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μοτοσικλέτας για τέσσερα ακόμη χρόνια. Αυτό διότι πριν από την έναρξη του φετινού GP έπεσαν οι υπογραφές για την ανανέωση του σιρκουί μέχρι και το 2020.

Αυτό έγινε με παρουσία του ισχυρού άνδρα της Dorna Sports (κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων του σπορ), Καρμέλο Εζπελέτα, του Υφυπουργού Τουρισμού και Αθλητισμού του Σαν Μαρίνο, Τζιν Κάρλο Καπιτσιόνι, του Υφυπουργού Οικονομικών και Προϋπολογισμού του Σαν Μαρίνο, Αντρέα Κοσίνι, το μέλος του Συμβουλίου της Εμίλια Ρομάνια για τον τουρισμό, Αντρέα Γκνάσι, και ο πρόεδρος της Santa Monica SpA, Λούκα Κολαϊακόβο.

Αναλυτικά, τα όσα είπαν:

Λονφερίνι: «Με τη σημερινή υπογραφή στη συμφωνία ανανέωσης, το Σαν Μαρίνο επιβεβαιώνει τον ρόλο του ως πρωταγωνιστής στο πρότζεκτ του Moto GP, ένα τουριστικό και αθλητικό γεγονός με μεγάλη παγκόσμια προβολή. Με μειωμένη οικονομική προσπάθεια, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, και με περαιτέρω ενίσχυση, η χώρα μας αποφάσισε ότι σημαντικό να είμαστε και πάλι μέρος αυτού».

Κοσίνι: «Καλωσορίζουμε αυτή την ανανέωση με μεγάλη ικανοποίηση ως αποτέλεσμα ενός ομαδικού παιχνιδιού μεταξύ της Πολιτείας, των Δήμων και της πίστας του Μισάνο. Το Σαν Μαρίνο εκπροσωπεί μία από τις κινήσεις στην Εμίλα Ρομάνια. Ένα πραγματικά τουριστικό προϊόν, που μπορεί να φέρει περίπου 350 χιλιάδες τουρίστες στη Ριβιέρα και αυτό εμπλουτίζεται μ' έναν αριθμό ελκυστικών παραπλεύρων γεγονότων».

Γκνάσι: «Η προσπάθεια να δώσουμε ένα μέλλον στο Moto GP είναι η προσπάθεια ολόκληρης της γης, που το λατρεύει και το αισθάνεται δικό του. Ήδη είπαμε τον αριθμό των τουριστών και την προσέλκυση των μέσων ενημέρωσης που φέρνει το Moto GP, αλλά ό,τι γίνερται γύρω από αυτό δίνει την εκπληκτική ευκαιρία η Ριβιέρα να προσελκύσει εξαιρετικούς αριθμούς σε μία περίοδο, όπως ο Σεπτέμβριος. Είναι επίσης η αναγνώριση που μοιράζονται ένα από τα πάθη τους με τους ανθρώπους μας. Λατρεύουν τις μοτοσικλέτες και τους αγώνες, αυτό κάνει αυτή τη γη μία μοναδική εστία τεχνολογίας και πάθος. Είμαστε το σημείο εκκίνησης της Via Emilia, μία γη μοτοσικλετών, σπουδαίων αναβατών, τεχνικών σχεδιαστών, που όλος ο κόσμος εκτιμά. Η Motor Valley είναι μία από τις μεγάλες περιουσίες της τοπικής τουριστικής προώθησης, στην οποία το Ρίμινι δουλεύει σκληρά. Συνεισφέρουμε για να το διαδώσουμε στον κόσμο δίνοντας αξία τόσο στα προϊόντα, όσο και στους προορισμούς, επειδή μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να ενθαρρύνουμε τα ενδιαφέροντα και τις επιθυμίες των φιλοξενούμενών μας».

Κολαϊακόβο: «Επενδύσεις, επαγγελματισμός και πάθος. Άλλα τέσσερα χρόνια του Moto GP στο Μισάνο και είναι εγκώμιο της δουλειάς που έχει γίνει από μία ομάδα παγκοσμίου επιπέδου, που κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας έκανε την πίστα μία από τις πιο φιλόξενες και πιο ασφαλείς. Το Moto GP είναι η αιχμή μίας μεγάλης σεζόν γεγονότων. Το Μισάνο είναι το στάδιο παγκόσμιων γεγονότων και είναι ξεχωριστό μέσα στην εταιρεία Motor Valley».

Εζπελέτα: «Η επιβεβαίωση του Σαν Μαρίνο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια εγγυάται την ημερομηνία μεγάλης αθλητικής σημασίας στο καλεντάρι του Moto GP. Είναι πιθανό να ενισχύσουμε μία νικητήρια φόρμουλα μεταξύ των υποστηρικτών και της πίστας. Αυτά τα δέκα χρόνια έχουμε δει να μεγαλώνει ακάθεκτα το ενδιαφέρον. Την ίδια στιγμή έχει έρθει ένας αριθμός προωθητικών πρότζεκτ εκθειάζοντας μία παγκόσμια βάση του πάθος για τις μοτοσικλέτες, με εξαιρετικούς πρωταθλητές και νέα ταλέντα στην πίστα. Η πίστα έχει γενναιόδωρες και αδιάκοπες επενδύσεις για να καλωσορίσει με ασφάλεια τους θεατές και τους αγώνες. Υπάρχουν όλα τα στοιχεία για περαιτέρω ανάπτυξη. Στο μεταξύ, ας ετοιμαστούμε για τις μέρες που έρχονται, όπου το κοινό πάθος για τις μοτοσικλέτες θα παρέχει ξανά απαράμιλλη ικανοποίηση και συναίσθημα χάρη στις προκλήσεις της πίστας».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!