Αυτή είναι η πιο «οικονομική» Porsche!

Πέτρος Πιτσίνης
Αυτή είναι η πιο «οικονομική» Porsche!
Με την υβριδική τεχνολογία να έχει πλέον τοποθετηθεί σε κάθε είδους κατασκευή, η Porsche Panamera 4 E-Hybrid προσφέρει επιδόσεις μαζί με οικολογία και χαμηλό κόστος κίνησης!

Οι λέξεις "Porsche" και "οικονομία" μπορεί να μην πήγαιναν μαζί πριν από μερικά χρόνια, ωστόσο σήμερα τα πράγματα είναι αλλιώς. Φυσικά, κανείς δεν αγοράζει ένα μοντέλο από το Τσαφενχάουζεν για να κινείται... οικονομικά, όμως αυτή η υβριδική Porsche Panamera παντρεύει ιδανικά τις αρετές ενός οικολογικού, σύγχρονου πολυτελούς σεντάν με εκείνες μιας γνήσιας Porsche.

Βασίζεται στην δεύτερη γενιά της Panamera που παρουσιάστηκε πρόσφατα και χρησιμοποιεί έναν V6 κινητήρα των 2.9 λίτρων, μαζί με έναν ηλεκτροκινητήρα. Ο συνδυασμός των δύο φέρνει 462 ίππους απόδοση και 700 Nm ροπής! Έτσι, το 0-100 χλμ./ώρα θέλει 4,6 δευτερόλεπτα για να πραγματοποιηθεί και η τελική ταχύτητα φτάνει και τα 278 χλμ./ώρα!

Όμως, η πιο εντυπωσιακή τιμή είναι αυτή της κατανάλωσης, καθώς σύμφωνα με την Porsche, η Panamera 4 E-Hybrid χρειάζεται κατά μέσο όρο μόλις 2,5 λίτρα αμόλυβδης για κάθε 100 χιλιόμετρα! Το κιβώτιο ταχυτήτων που χρησιμοποιείται είναι το PDK διπλού συμπλέκτη της Porsche, με οκτώ σχέσεις και περνά την κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Το Sport Chrono Pack ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό αυτής της Panamera και εκτός από τα δύο γνωστά προγράμματα οδήγησης, το Sport και Sport Plus, έχει κι άλλα τέσσερα που εστιάζουν περισσότερο στην οικονομία, ανάλογα με τα επίπεδα φόρτισης αλλά και την επιθυμία του οδηγού (E-Power, Hybrid Auto, E-Hold, E-Charge).

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι μπαταρίες μπορούν να δώσουν έως και 50 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία, με μια φόρτιση που διαρκεί 5,8 ώρες σε ένα τυπικό δίκτυο και 3,6 ώρες αν χρησιμοποιηθεί ένας έξτρα ταχυφορτιστής. Η επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου θα γίνει στην έκθεση του Παρισιού, στο τέλος του μήνα. Στη Γερμανία, οι τιμές της Porsche Panamera 4 E-Hybrid ξεκινούν από τα 107.550€.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!