Παρέα οι Κεν Μπλοκ και Πίτερ Σόλμπεργκ στον Μαραθώνα! (vid)

Γιώργος Βαρίνος
Παρέα οι Κεν Μπλοκ και Πίτερ Σόλμπεργκ στον Μαραθώνα! (vid)
Ραντεβού στις 29-30 Οκτωβρίου δίνουν οι πρωταγωνιστές του Gymkhana Grid, δηλαδή οι κ.κ. Κεν Μπλοκ και Πίτερ Σόλμπεργκ, στο Μαραθώνα, για τον τελικό της διοργάνωσης 2016!

Ο όρος «Gymkhana» (τζιμκάνα) έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από τα εντυπωσιακά video του Mr. Drift, του γνωστού σε όλους Κεν Μπλοκ. Τώρα το Gymkhana GRiD είναι ένας αγώνας επίδειξης που συνδυάζει ταχύτητας, οδηγικές ικανότητες και ακρίβεια στην επίτευξη της τέλειας πλαγιολίσθησης. Αυτή η ιδιαίτερη μορφή αγώνων εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα X Games του Λος Άντζελες τo 2013. Η «πίστα» είναι σχεδόν πάντα η ίδια με λίγες αλλαγές και τροποποιήσεις συγκεκριμένων στροφών, που αναγκαστικά πρέπει να παρθούν με πλαγιολίσθηση, φιγούρων σχήματος οκτώ αλλά και δύσκολων σλάλομς που πρέπει να γίνουν με την μέγιστη δυνατή ταχύτητα. Στην αμφισχεδιασμένη διαδρομή, τρέχουν ταυτόχρονα δύο οδηγοί head-to-head, ενάντια στο χρονόμτερο. Ο πρώτος που θα κάνει μια αλάνθαστη διαδρομή κερδίζει και προχωρά ενώ ο αντιπαλός του αποκλείεται. Τα ζευγάρια βγαίνουν από κλήρωση ενώ οι αγώνες μεταξύ τους είναι πάντα 2. Σε ισοπαλία συνεχίζουν μέχρι κάποιος να κάνει δύο νίκες.

Ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς θα γίνει φέτος στο πάρκινγ των πούλμαν του κωπηλατοδρομίου στον Μαραθώνα!

Η παρουσίαση του αγώνα έγινε στις 8.9.2016 από τον Δήμαρχο Μαραθώνα κ. Ηλία Ψινάκη. Στο πάνελ συμμετείχαν ο Υπεύθυνος Αθλητισμού της Περιφέρειας, κ. Σπύρος Πάντζας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Δημήτρης Μιχελακάκης, για λογαριασμό του ΣΟΑΑ, ο Λώρης Μελετόπουλος, ο πρόεδρος της Proaction, Νίκος Διακάκης, (της λέσχης που έφερε τον αγώνα στη χώρα μας) αλλά και ο Διευθυντής της διοργώνωσης κ. Τζέιμς Τζίλμπερτ.

Στον μεγάλο τελικό, θα απολάυσουμε μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα, όπως τον Κεν Μπλοκ, τον πρώην Παγκόσμιο Πρωταθλητή του WRC, και νυν του RallycrosRX, Πίτερ Σόλμπεργκ, αλλά και τον ομόσταβλο του Κεν Μπλοκ στην ομάδα της Hoonigan στο Rallycross, Αντρέας Μπάκερουντ. Εκτός από τους σπουδαίους αστέρες του σπορ όμως, θα θαυμάσουμε και 30 συμπατριώτες μας που θα τολμήσουν να αντιμετωπίσουν τους πολύ έμπειρους 34 αγωνιζόμενους που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα.

Η πίστα θα διαμορφωθεί από τους τεχνικούς της Proactiοn και της Gymkhana Grid, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του αγώνας και τα απαραίτητα στάνταρντ ασφαλείας. Το πρόγραμμα του αγωνιστικού σαββατοκύριακου 29-30 Οκτωβρίου, θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί Σαββάτου με ελεύθερα δοκιμαστικά . Τα εισιτήρια είναι ήδη διαθέσιμα, και μπορείτε να ενημερωθείτε μέσα από τη σελίδα της Proaction στη διεύθυνση...

www.gymkhanagrid.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!