Εξωπραγματική πολυτέλεια από την Πολωνία

Γιώργος Βαρίνος
Εξωπραγματική πολυτέλεια από την Πολωνία
Σε μια πολύ φιλόδοξη κίνηση μια ομάδα επενδυτών από την Πολωνία, σκέφτεται να παρουσιάσει μια νέα υπερπολυτελή μάρκα με την ονομασία Varsovia.

Πρόκειται γιά έναν τολμηρό σχεδιασμό από το Kadler Studio, που υιοθετεί πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και φυσικά όπως προτάσσει η εποχή, θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Το υπερ-πολυτελές σεντάν, χρησιμοποιεί επαναστατικά υλικά σε μια μινιμαλιστική επαναμβανόμενη σχεδίαση όπως το ξύλο, το δέρμα, το αλουμίνιο, και διαλεγμένα «ορυκτά πετρώματα," με υδρόφοβες επικαλύψεις. Αν και ένα πλήρους μεγέθους σεντάν, έχει τρεις θέσεις μόνο, σε μια ιδιαίτερη διαμόρφωση. Ο οδηγός βρίσκεται μόνος εμπρός, ενώ πίσω υπάρχει η βασική θέση του ιδιοκτήτη-επιχειρηματία και μία ακόμη συνοδευτική, για έναν συνεργάτη, την σύζυγο ή κάποιο παιδί. Κάθε κάθισμα είναι εξοπλισμένο με το δικό του σύστημα θέρμανσης, ψύξης, ή μασάζ, ενώ το αυτοκίνητο «αισθάνεται» τη συναισθηματική κατάσταση των επιβατών του, μέσω βιομετρικών αισθητήρων και μιας φωτογραφικής μηχανής και τροποποιεί το φως του περιβάλλοντος αλλά και του ήχου ώστε να αλλάζει το mood των επιβατών! Το αυτοκίνητο έχει executive κατεύθυνση με μεγάλες οθόνες και σχεδόν κανονικό εργονομικό γραφείο. Κάθε Varsovia θα είναι κατά παραγγελία, και ακόμα δεν έχει οριστεί κάποια συγκεκριμένη τιμή, για τα 50 αυτοκίνητα που σκοπεύουν οι επενδυτές να κατασκευάσουν, αρχής γενομένης από το 2018.

Στο θέμα του κινητήρα και της αυτονομίας, το Varsovia θα χρησιμοποιεί μια 12kWh μπαταρία, η οποία μπορεί να φορτιστεί έως 40% σε μόλις μία ώρα. Η εταιρεία υπολογίζει πως σε θέμα των επιδόσεων το αυτοκίνητο θα κάνει ένα εμφατικό 0-100 χλμ./ώρα κάτω από τα 5 δευτερολέπτα με μια αυτονομία 520 μίλια (850 χιλιόμετρα).

Στόχος της εταιρείας είναι να μπορεί να παρουσιάσει ένα λειτουργικό πρωτότυπο μέχρι την Διεθνή έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2017.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!