Στο σφυρί το τελευταίο Mitsubishi Evo

Στο σφυρί το τελευταίο Mitsubishi Evo

Για καλό σκοπό θα δημοπρατηθεί η τελευταία μονάδα της δημοφιλούς rally replica της Mitsubishi, με τα χρήματα που θα «πιάσει» να δίνονται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Στο σφυρί το τελευταίο Mitsubishi Evo

Από σήμερα, ξεκινάει στο eBay η δημοπρασία του τελευταίου Mitsubishi Lancer Evolution που φτιάχτηκε ποτέ, με τους ενδιαφερόμενους να έχουν χρόνο να κάνουν την πρότασή τους μέχρι και την Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου. 

Το αυτοκίνητο ανήκει στην έκδοση Final Edition που σηματοδότησε τη λήξη παραγωγής του μοντέλου και είναι η τελική μονάδα με αριθμό 1.600. Ο κινητήρας του είναι ο γνωστός MIVEC Turbo των 2.0 λίτρων, που αποδίδει 305 ίππους και 414 Nm ροπής, ο ίδιος δηλαδή που φορούσαν όλα τα Evo X (δέκατης γενιάς). Η κίνηση περνά σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος S-AWC (Super All Wheel Control) της Mitsubishi, ενώ το κιβώτιο που χρησιμοποιείται είναι το μηχανικό πεντάρι. 

Επιπλέον, στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, έχουν τοποθετηθεί αμορτισέρ της Bilstein και ελατήρια Eibach και οι δαγκάνες των εμπρός φρένων είναι διπίστονες της Brembo. Στο εσωτερικό οι ραφές της ταπετσαρίας στο τιμόνι, χειρόφρενο, καθίσματα, επιλογέα ταχυτήτων και πατάκια είναι σε κόκκινο χρώμα για να τονιστεί ο χαρακτήρας του μοντέλου και βέβαια υπάρχει και το σχετικό ταμπελάκι που πιστοποιεί ότι είναι το τελευταίο Evo παραγωγής.

 Όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες, το αμάξωμα είναι βαμμένο στο χρώμα Diamond White Pearl και πάει σετ με τη μαύρη οροφή. Εφοδιάζεται με ζάντες αλουμινίου της Enkei και στον εξοπλισμό επίσης περιλαμβάνονται φώτα Bi-Xenon. Προγνώσεις για την τελική τιμή του συγκεκριμένου Mitsubishi Lancer Evolution δεν έχουν γίνει ακόμη, όμως αναμένεται να κινήσει αρκετό ενδιαφέρον. Τέλος, όλα τα χρήματα που θα «πιάσει» το αυτοκίνητο θα διατεθούν για καλό σκοπό, αφού θα πάνε σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις. 

Best of internet