Μισή... αποκάλυψη για τη BMW Σειρά 5 (video)

Μισή... αποκάλυψη για τη BMW Σειρά 5 (video)

Η ανανέωση της 5άρας δεν είναι πολύ μακριά και η BMW φροντίζει ώστε να μας δείχνει σχετικά βίντεο, που αποκαλύπτουν σιγά σιγά το αυτοκίνητο. 

Μισή... αποκάλυψη για τη BMW Σειρά 5 (video)

Η BMW Σειρά 5 έχει αρκετά χρόνια στην αγορά με την τωρινή της μορφή και η BMW ετοιμάζεται να την αντικαταστήσει με το νέο μοντέλο, που θα έχει τον κωδικό G30. Λίγο καιρό πριν την παρουσίαση του αυτοκινήτου, η 5άρα εμφανίζεται δειλά δειλά σε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η BMW, δείχνοντας το πίσω μέρος της στην κάμερα. 

Αυτό που ξεχωρίζει αμέσως είναι τα ανασχεδιασμένα LED φωτιστικά σώματα πίσω, που όπως βλέπουμε έχουν γίνει πιο στενόμακρα από την τρέχουσα γενιά. Το ανανεωμένο μοντέλο θα βασιστεί στη νέα πλατφόρμα της εταιρείας με το όνομα CLAR, η οποία θα βοηθήσει ώστε το ογκώδες σεντάν να αδυνατίσει κατά περίπου 80 κιλά, χάρη στην ευρεία χρήση αλουμινίου αλλά και ανθρακονημάτων! Οι κινητήρες, αναμένουμε να ξεκινούν από τα 2.0 λίτρα για τις βασικές εκδόσεις, με τούρμπο. Ψηλότερα θα συνεχίσουν να υπάρχουν οι εξακύλινδροι σε σειρά των 3.0 λίτρων σε ντίζελ αλλά και βενζίνη, ενώ η M5 κατά πάσα πιθανότητα θα φορέσει τον 4.4 Twin-Turbo V8. 

Πάντως, θα πρέπει να περιμένουμε και μια επαναφορτιζόμενη υβριδική (Plug-In Hybrid) έκδοση σύντομα. Επίσης, θα δανειστεί στοιχεία από τη Σειρά 7, όπως η αναγνώριση χειρονομιών, τα φωτιστικά σώματα Laser και λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης, ώστε να ανταγωνιστεί τη νέα Mercedes-Benz E-Class αλλά και άλλα αξιόλογα μοντέλα, όπως το νέο Volvo S90. Η επίσημη παρουσίαση της 5άρας δεν γνωρίζουμε που και πότε θα συμβεί, καθώς ακούγονται δύο εκδοχές. Η μια τη θέλει να κάνει επίσημο ντεμπούτο στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού σε λιγότερο από ένα μήνα και η άλλη. στο σαλόνι αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ τον Ιανουάριο. Σύντομα, θα ξέρουμε περισσότερα για το business sedan της BMW! 

Der neue BMW 5er.

Best of internet