Πρώτη γυναίκα στα Supercars η ντε Σιλβέστρο

Νίκος Τσιώκος
Πρώτη γυναίκα στα Supercars η ντε Σιλβέστρο
Η Σιμόνα ντε Σιλβέστρο θα γίνει η πρώτη γυναίκαι που θα συμμετάσχει μία πλήρη σεζόν στο πρωτάθλημα Supercars της Αυστραλίας.

Η πρώτη γυναίκα που θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα Supercars της Αυστραλίας θα γίνει η Σιμόντα ντε Σιλβέστρο. Η Ελβετίδα δε συνέχισε στη Formula E, όπου συμμετείχε για δύο σεζόν με την Amlin Andretti, και για το 2017 κέρδισε μία θέση για όλη τη σεζόν σε ομάδα που δεν έχει γίνει γνωστή ακόμη, αλλά πιστεύεται ότι θα είναι η Nissan.

«Αν δείτε τι έχω πετύχει στο παρελθόν, τότε είναι εφικτό. Όταν οδηγείς, θες να κερδίζεις. Γι' αυτό έρχομαι στην Αυστραλία. Το να κατακτήσω το πρωτάθλημα θα είναι σίγουρα δύσκολο. Σέβομαι τους οδηγούς, αλλά στόχος μου είναι παίρνω νίκες και είμαι στο βάθρο.

Αυτός είναι ο λόγος που έρχομαι στα Supercars», δήλωσε η 28χρονη οδηγός, η οποία έχει τρέξει και στα IndyCar, ενώ το 2014 βρέθηκε και στη Formula1 κάνοντας δοκιμές με τη Sauber, με σκοπό να πάρει θέση βασικού πιλότου στο μέλλον, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Από εκεί και πέρα, να σημειώσουμε ότι από την επόμενη χρονιά θα αλλάξει δραματικά η εν λόγω κατηγορία, καθώς θα επιτρέπονται τα σεντάν με V8 κινητήρα, τα δίθυρα κουπέ και αυτοκίνητα με κινητήρες τεσσάρων ή έξι κυλίνδρων, που θα έχουν και τούρμπο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!