Ηλεκτροκίνητη η πυροσβεστική του Λονδίνου (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Ηλεκτροκίνητη η πυροσβεστική του Λονδίνου (video)
Υπέρμαχος της οικολογίας είναι το Πυροσβεστικό Σώμα της πρωτεύουσας της Μεγάλης Βρετανίας, αφού πρόσθεσε στο στόλο της 52 BMW i3!

Όπως έχουμε ξαναπεί, η ηλεκτροκίνηση κερδίζει έδαφος στα σύγχρονα αυτοκίνητα, οπότε και η πυροσβεστική δεν θα μπορούσε να μείνει στην... απέξω. Έτσι, το σώμα του Λονδίνου απέκτησε πρόσφατα 52 BMW i3, οι οποίες κινούνται με ρεύμα και εκτός από οικολογικές, είναι και οικονομικές.

Είναι γνωστό άλλωστε πως η πυροσβεστική δεν χρησιμοποιεί μόνο τις ογκώδεις υδροφόρες για την κατάσβεση των πυρκαγιών αλλά και μικρότερα οχήματα, για μετακινήσεις ρουτίνας μέσα στην πόλη ή επεμβάσεις σε περιστατικά που δεν χρειάζεται η προμήθεια νερού. Μέχρι στιγμής, το σώμα χρησιμοποιούσε για αυτές τις δουλειές 60 Vauhxall (Opel) Astra με ντιζελοκινητήρα, όμως έφτασε η στιγμή της αντικατάστασής τους.

Οι BMW θα παραμείνουν στην ιδιοκτησία της πυροσβεστικής για τα επόμενα πέντε έτη και έχουν φυσικά βαφεί στα χαρακτηριστικά χρώματα, ενώ βεβαίως έχουν εφοδιαστεί με σειρήνες και φάρο. «Είμαι περήφανος που αντικαταστήσαμε τα ντίζελ με ηλεκτροκίνητα οχήματα. Θα κάνουν μεγάλη διαφορά στους κάτοικους του Λονδίνου, καθώς θα βελτιωθεί η ποιότητα του αέρα. Ποιος ξέρει, ίσως στο μέλλον γίνουμε οι πρώτοι που θα έχουν έναν πλήρη στόλο με ηλεκτροκίνητα οχήματα» είπε ο Ρον Ντόμπσον, επίτροπος του Πυροσβεστικού Σώματος του Λονδίνου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!