Το πιο πρακτικό Audi A5 παρουσιάστηκε (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Το πιο πρακτικό Audi A5 παρουσιάστηκε (video)
Λίγες ημέρες πριν το προγραμματισμένο ντεμπούτο του, το A5/S5 Sportback δεν... κρατιόταν και οι πρώτες φωτογραφίες είναι ήδη στο διαδίκτυο, μαζί με προωθητικά βίντεο!

Το Audi A5 πρόσφατα ανανεώθηκε και από αυτές τις αλλαγές δεν θα μπορούσε να μην επωφεληθεί και η υπόλοιπη γκάμα. Έτσι, η τετράθυρη εκδοχή του με το όνομα Sportback είναι εδώ και εμφανίζεται λίγο πριν την προγραμματισμένη παρουσίασή του στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού. Αισθητικά, παίρνει αυτούσια τα μέρη του κουπέ, οπότε το εμπρόσθιο μέρος είναι πανομοιότυπο.

Η νέα γρίλια, με τα διαφορετικά φωτιστικά σώματα και τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες θα το ξεχωρίσουν αμέσως από το προηγούμενο. Το νέο A5 Sportback «πατάει» στην ίδια πλατφόρμα με το κουπέ, με το όνομα MLB. Για χάρη της ευρυχωρίας στην καμπίνα, το μεταξόνιο έχει αυξηθεί από τα 2.764 χιλιοστά στα 2.824, φτιάχνοντας περισσότερο «αέρα» για τα γόνατα των πίσω επιβατών.

Σε ο,τι αφορά τα μηχανικά σύνολα, το Sportback έχει στην γκάμα του πολλές προτάσεις, όπως και στο δίθυρο. Ο «βασικός» κινητήρας είναι ο δίλιτρος TFSi που αποδίδει 190 ίππους και 320 Nm ροπής στην πιο ήπια παραλλαγή του, ενώ διατίθεται και σε μια ισχυρότερη, με 250 άλογα και 370 Nm ροπής. Από την άλλη, το S5 χρησιμοποιεί τον TFSi των 3.0 λίτρων και η συνολική απόδοση είναι 350 ίπποι, μαζί με 500 Nm! «Απέναντι» συναντάμε τους ντίζελ, με τους TDi να εκκινούν από τα 2.0 λίτρα και τους 190 ίππους, μαζί με 400 Nm. Στη συνέχεια, υπάρχει και ο 3.0 TDi με 218 άλογα (και 400 Nm) ή με 290 ίππους (και 620 Nm).

Επιπλέον, εκτός από αυτά, διατίθεται και σε έκδοση με κινητήρα φυσικού αερίου g-tron, όπου χρησιμοποιεί τον 2.0 TFSi και το σύνολο έχει απόδοση 170 ίππων μαζί με 270 Nm ροπής! Ανάλογα με την έκδοση, το A5 θα είναι εμπροσθιοκίνητο ή τετρακίνητο, ενώ θα μπορεί να συνδυαστεί με εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, επτατάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη ή οκτατάχυτο αυτόματο. Στο εσωτερικό, ο,τι είδαμε στο κουπέ, υπάρχει και στο Sportback. Οι βασικές εκδόσεις έχουν ένα σύστημα πολυμέσων με οθόνη επτά ιντσών στην κεντρική κονσόλα, ενώ στις πιο ακριβές συναντάμε infotainment με οθόνη 8,3 ίντσες και τον ηλεκτρονικό πίνακα οργάνων Audi Virtual Cockpit με την οθόνη των 12,3 ιντσών.

Ένα high end ηχοσύστημα Bang & Olufsen είναι στις επιλογές του αγοραστή, το οποίο έχει μάλιστα 19 ηχεία! Όσο για την άνεση των επιβατών, αυτή είναι σίγουρα αναβαθμισμένη συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά. 11 χιλιοστά περισσότερα για τους ώμους των πίσω και 24 χιλιοστά πιο πολλά για τα γόνατά τους είναι αξιοπρεπείς τιμές, όπως και το πορτμπαγκάζ με τη συνολική χωρητικότητα των 480 λίτρων. Το πιο... εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του νέου A5 Sportback όμως, είναι το σύστημα Stop&Go που ουσιαστικά μπορεί να αναλάβει τον έλεγχο του οχήματος σε ποσοστό 100% μέχρι τα 65 χλμ./ώρα και σε έναν καλά συντηρημένο δρόμο, οπότε ο οδηγός μπορεί να μην αγγίζει πεντάλ, αλλά και τιμόνι! Στη Γερμανία, το A5 Sportback ξεκινά από τα 37.800€. Δείτε τα βίντεο, αλλά και τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Audi.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!