H Alfa Romeo Stelvio πάει Λος Άντζελες

Πέτρος Πιτσίνης
H Alfa Romeo Stelvio πάει Λος Άντζελες
Το SUV της Ιταλικής μάρκας όπως όλα δείχνουν θα παρουσιαστεί στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, η οποία θα λάβει χώρα το Νοέμβριο.

Μετά τη Giulia, η Alfa Romeo συνεχίζει το... comeback της και προσθέτει κι άλλα νέα μοντέλα στην γκάμα της, όπως το νέο SUV με το όνομα Stelvio. Τα δύο αυτοκίνητα βασίζονται στο ίδιο πάτωμα, κάτι που σημαίνει πως η Stelvio θα είναι είτε πισωκίνητη είτε τετρακίνητη. Επίσης, κοινά θα μπορούσαν να είναι και οι κινητήρες, καθώς οι νέοι 2.2 ντίζελ και οι 2.0 βενζίνης, θα ταίριαζαν γάντι και σε ένα SUV.

Φυσικά, κατά ένα μεγάλο ποσοστό θα έχουμε και σε αυτή την περίπτωση μια έκδοση QV, η οποία θα «φοράει» το μοτέρ που γνωρίσαμε στην κορυφαία Giulia. Ο twin turbo V6 των 2.9 λίτρων θα φτάνει και εδώ τα 510 άλογα και θα ανταγωνίζεται τις AMG εκδόσεις της Mercedes GLC, την αντίστοιχη M της BMW X3 και βέβαια την Porsche Macan Turbo. Σύμφωνα με το AutoExpress, αργότερα ίσως έρθει και ηλεκτροκίνητη παραλλαγή της Stelvio, όμως ακόμη τίποτε δεν είναι σίγουρο.

Στο κομμάτι της εμφάνισης δεν είμαστε ακόμη σε θέση να γνωρίζουμε πράγματα, ωστόσο αναμένουμε και εκεί να θυμίζει από αρκετές γωνίες τη Giulia, η οποία έδειξε τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Alfa Romeo. Σύντομα θα μάθουμε περισσότερα καθώς λέγεται πως η Stelvio θα παρουσιαστεί στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, το Νοέμβριο! Μετά από το SUV της Alfa, περιμένουμε ακόμη περισσότερα μοντέλα μέχρι το 2020, τα οποία θα συμβάλλουν στην «αναγέννηση» της φίρμας και πολλά από αυτά, ίσως χρησιμοποιήσουν το πάτωμα της Giulia. Για αρχή θα έρθει ένα μεγαλύτερο σεντάν και αργότερα, κάποιο σπορ κουπέ!

*Οι φωτογραφίες είναι ηλεκτρονικά επεξεργασμένες από ανεξάρτητο σχεδιαστή κι όχι επίσημες από την Alfa Romeo.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!