Απογείωση ισχύος για το Volkswagen Golf R

Πέτρος Πιτσίνης
Απογείωση ισχύος για το Volkswagen Golf R
Με τη βοήθεια της ABT, η Γερμανική φίρμα θα λανσάρει δύο νέες εκδόσεις του Golf με ακόμη περισσότερη δύναμη, οι οποίες όμως θα είναι διαθέσιμες αποκλειστικά στην Ελβετία.

Το Golf δυναμώνει ακόμη περισσότερο, αφού η Volkswagen λανσάρει δύο νέες εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής με το όνομα R360S, οι οποίες όμως θα είναι διαθέσιμες αποκλειστικά στην αγορά της Ελβετίας.

Ο δίλιτρος τετρακύλινδρος τούρμπο TSi κινητήρας που εφοδιάζει και το Golf R έχει ανεβάσει την ισχύ του από τους 300 στους 360 ίππους και τη ροπή στα 460 Nm, με τη βοήθεια από ένα κιτ βελτίωσης της ABT. Έτσι, το 0-100 χλμ./ώρα θέλει μόνο 4,7 δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί, ακριβώς όσο χρειάζεται και το Ford Focus RS δηλαδή, ενώ η τελική ταχύτητα έχει αυξηθεί από τα 250 χλμ./ώρα στα 265 χλμ./ώρα.

Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς από το σύστημα 4MOTION της Volkswagen και οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή σε ένα αυτόματο DSG τύπου διπλού συμπλέκτη των επτά ταχυτήτων.

Εξωτερικά, ξεχωρίζει από τις μαύρες διακοσμητικές λωρίδες που καλύπτουν διάφορα σημεία του αμαξώματος, αλλά και από τις ειδικές μαύρες πολυάκτινες ζάντες αλουμινίου. Οι τιμές του ξεκινούν από τα 50.610€ στην Ελβετία και θα κατασκευαστούν μόλις 220 κομμάτια, εκ των οποίων τα 55 θα είναι Variant (στέισον βάγκον) συνεπώς ενισχύεται ο συλλεκτικός χαρακτήρας της έκδοσης!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!