Χάνει το Μισάνο ο Μπαζ

Νίκος Τσιώκος
Χάνει το Μισάνο ο Μπαζ
Ο Λορίς Μπαζ θα μείνει εκτός για το Γκραν Πρι του Σαν Μαρίνο στο Μισάνο, με τον Ισπανό αναβάτη των Superbike, Τσάβι Φόρες να παίρνει τη θέση του.

Τελικά, δε θα είναι έτοιμος για το Γκραν Πρι του Σαν Μαρίνο στο Μισάνο ο Λορίς Μπαζ. Ο Γάλλος υποβλήθηκε σε περαιτέρω ακτινογραφίες και τα αποτελέσματα αυτών έδειξαν ότι έχει δύο κατάγματα σε καλάμι και αστράγαλο. Γι' αυτό, οι γιατροί του έβαλαν... φρένο και θα απουσιάσει από την πίστα «Μάρκο Σιμοντσέλι».

Τη θέση του θα πάρει ο Τσάβι Φόρες, ο οποίος τρέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike για την Ducati, της οποίας μοτοσικλέτες χρησιμοποιεί η Avintia Racing. «Είναι μεγάλο κρίμα και κάτι που δεν περίμενα, αλλά αφού έφτασα στην Ελβετία έβγαλα ακτινογραφίες και βρήκαν κάποια κατάγματα στο δεξί μου πόδι. Τα δύο ήταν στον αστράγαλό μου και στο καλάμι.

Χρειάζεται χρόνο και ξεκούραση, οπότε θα είναι αδύνατο να τρέξω στο Μισάνο. Όμως, και πάλι θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που δεν έπαθα κάτι χειρότερο στο ατύχημα στο Σίλβερστοουν. Είναι πραγματικά κακό για την ομάδα επειδή πηγαίναμε ολοένα και καλύτερα. Θα προσπαθήσω να επιστρέψω όσο το δυνατόν πιο σύντομα και να ολοκληρώσω τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Είναι άλλη μία αποτυχία, μετά απ' ό,τι συνέβη στο Μουζέλο, όμως πρέπει να είμαι θετικός και ανυπομονώ. Ελπίζω ο Τσάβι να το απολαύσει πολύ αυτό το Σαββατοκύριακο. Οι μηχανές του Moto GP είναι απίστευτες και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει. Έχει εκπληκτική ομάδα και θα είμαι εκεί να του δώσω κάποιες συμβουλές», δήλωσε ο Μπαζ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που η Avintia Racing μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι ωραία εμπειρία. Σκοπός μου είναι απλά να το απολαύσω όσο μπορώ περισσότερο, να αφήσω σπίτι την πίεση και να βγω εκεί έξω χωρίς να έχω να αποδείξω κάτι επειδή είναι εντελώς διαφορετική μοτοσικλέτα από αυτή που έχω οδηγήσει μέχρι τώρα.

Πρέπει να είμαστε ενήμεροι που, καθώς όλα θα είναι καινούρια για μένα και απλά θέλω να το απολαύσω. Όπως για κάθε αναβάτη, η ευκαιρία να ανέβει σε μοτοσικλέτα του Moto GP είναι ευχάριστη και νομίζω ότι αυτό το Σαββατοκύριακο θα έχω μία καλή εμπειρία.

Θα είναι σημαντικό να μην κάνω λάθη και να μην τραυματιστώ επειδή σύντομα θα επιστρέψω στην πίστα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike στη Γερμανία. Θα δω αυτό το τριήμερο ως ιδιωτικές δοκιμές και θα προσπαθήσω να απολαύσω την οδήγηση μιας μοτοσικλέτας του Moto GP. Επίσης, το Μισάνο είναι μία πίστα που μου αρέσει και που πρόσφατα επισκεφθήκαμε στα Superbike και στην οποία πήρα ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα στη σεζόν.

Αυτό την κάνει ιδανική τοποθεσία για να ξεκινήσω τη δουλειά με μία άγνωστη μοτοσικλέτα. Θέλω να ευχαριστήσω την Avintia Racing για την ευκαιρία, την Ducati και ιδιαίτερα την ομάδα μου, Barno Racing, που με αφήνει να τρέξω. Εύχομαι στον Λορίς ταχεία ανάρρωση, υπόσχομαι ότι θα φροντίσω την Ducati σου!», είπε, από τη μεριά του, ο Φόρες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!