Αμπιτεμπούλ: «Παραμένει υποψήφιος ο Οκόν»

Νίκος Τσιώκος
Αμπιτεμπούλ: «Παραμένει υποψήφιος ο Οκόν»
Ο Σιρίλ Αμπιτεμπούλ τόνισε ότι ο Εστεμπάν Οκόν παραμένει υποψήφιος για μια θέση στη Renault ενόψει 2017, όμως δε θέλησε να πει κάτι περαιτέρω για το οδηγικό δίδυμο της επόμενης χρονιάς.

Για τον Εστεμπάν Οκόν μίλησε ο Σιρίλ Αμπιτεμπούλ στην ιστοσελίδα motorsport.com. Η Renault δεν έχει ανακοινώσει ακόμα το οδηγικό της δίδυμο για το 2017 και το αφεντικό της ομάδας του Ένστοουν τόνισε ότι παραμένει υποψήφιος για μία θέση την επόμενη χρονιά, αλλά δε θέλησε να αποκαλύψει κάτι περαιτέρω.

«Θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι προς όλους, ακόμα κι αν τρέχει με Manor, ακόμα κι αν είναι δανεικός από τη Mercedes στη Renault, δε χάνουμε το ενδιαφέρον μας γι' αυτόν (τον Οκόν). Είναι ένας από τους υποψήφιους στον αγώνα (για μία θέση στην ομάδα) μεταξύ πολλών άλλων. Ειλικρινά, σε αυτό το σημείο δε θέλω να δημιουργήσω φήμες.

Τα πράγματα είναι πολύ ανοιχτά. Θα πάρουμε μία απόφαση και θα ξεκαθαρίσουμε τα σχέδιά μας σε όλους το συντομότερο δυνατόν», είπε, αρχικά, για να σταθεί στη δυνατή σχέση που έχουν Renault και Mercedes στην αγορά. «Οι Renault και Daimler, που είναι η μητρική εταιρεία της Mercedes, είναι πολύ δυνατοί συνεργάτες στην αγορά αυτοκινήτων δρόμου.

Γι' αυτό βλέπουν πολύ θετικά ότι μοιραζόμαστε περιουσία και ένας οδηγός είναι περιουσία, αν και όχι υλική. Οπότε δε θα υπάρχει πρόβλημα. Θα είναι πολύ πιο δύσκολο με άλλη ομάδα, αλλά με την Daimler είναι πολύ καλή η υποδοχή. Ειλικρινά, νοιαζόμαστε για την απόδοση», πρόσθεσε. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι θα είναι προτιμότερο η Renault να χρησιμοποιεί τα δικά της... παιδιά.

«Ένα πράγμα που θα έλεγα είναι πως, παρά τα όσα είπα για την πολύ καλή φιλία μεταξύ Renault και Daimler, θα πρέπει να ορίσουμε μόνοι μας τη μοίρα μας και να επενδύσουμε στους δικούς μας οδηγούς. Μπορεί να μην είναι δυνατό για την επόμενη χρονιά, αλλά σε κάποιο σημείο το 2018 ή το 2019 θα πρέπει να είναι οδηγοί της Renault. Αυτό είναι και το πλάνος της Ακαδημίας της Renault, να εξελίσσουμε τους δικούς μας οδηγούς».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!