Θέλει να καταρρίψει τον άγραφο νόμο της Formula1 η Mercedes

Θέλει να καταρρίψει τον άγραφο νόμο της Formula1 η Mercedes

Η Mercedes έχει σκοπό να καταρρίψει τον άγραφο νόμο της Formula1, που είναι ότι σε κάθε μεγάλες αλλαγές των κανονισμών έχουμε και νέο κυρίαρχο.

Θέλει να καταρρίψει τον άγραφο νόμο της Formula1 η Mercedes

Ένας άγραφος νόμος ισχύει στη Formula1 στις δύο τελευταίες φορές που έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς. Αυτός είναι ότι σε κάθε περίπτωση... νέας εποχής έχουμε και νέο κυρίαρχο.

Στις σημαντικές αεροδυναμικές αλλαγές του 2009 οι Ferrari και McLaren, που διεκδίκησαν τον τίτλο το 2008, είδαν την Brawn GP να στέφεται παγκόσμια πρωταθλήτρια την επόμενη χρονιά και τη Red Bull να κυριαρχεί για τέσσερα συναπτά έτη. Το 2014 μπήκαμε στην εποχή των κινητήρων V6 1.6 λίτρων τούρμπο και τους «κόκκινους ταύρους» στον... θρόνο διαδέχτηκε η Mercedes.

Τα «ασημί βέλη», ωστόσο, επιδιώκουν να σπάσουν αυτόν τον κανόνα και να κυριαρχήσουν εκ νέου το 2017, χρονιά που θα δούμε μεγαλύτερες διαστάσεις στα μονοθέσια, πιο φαρδιά ελαστικά και νέους κανονισμούς στην αεροδυναμική. Αυτό τόνισε ο Άλντο Κόστα σε δηλώσεις που έκανε στη Μόντσα, που με άλλα λόγια είπε ότι σκοπός είναι να γίνει η εξαίρεση στον κανόνα. «Οι αλλαγές στους κανονισμούς θα είναι αρκετά μεγάλες από πολλές απόψεις του μονοθεσίου.

Ξέρουμε ότι έχουμε μπροστά μας αυτή τη μεγάλη πρόκληση. Θα θέλαμε να είμαστε η ομάδα που θα σπάσει αυτόν τον (άγραφο) κανόνα, σύμφωνα με τον οποίο με νέους κανονισμούς υπάρχουν νέοι ηγέτες. Θα θέλαμε να τον σπάσουμε, αλλά θα είναι δύσκολο», είπε ο διευθυντής μηχανικών της ομάδας του Μπράκλεϊ. Επίσης, αναφέρθηκε και στην εξέλιξη του κινητήρα.

«Ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει τι θα κάνουμε, αλλά δουλεύουμε σκληρά για να βρούμε νέα πράγματα να εξελίξουμε για τη φετινή χρονιά, μ' έναν κινητήρα που έτσι κι αλλιώς αποτελεί μία πολύ καλή βάση για το πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς», πρόσθεσε. Με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, η Mercedes βάζει ένα πολύ δυνατό... στοίχημα ενόψει του 2017, αν και λίγο πολύ στοίχημα θα είναι για όλες τις ομάδες λόγω των σημαντικών αλλαγών.

Best of internet