Το Ford Focus RS δεν σε κάνει Κεν Μπλοκ (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Το Ford Focus RS δεν σε κάνει Κεν Μπλοκ (video)
Με το περιβόητο Drift Mode, το νέο κορυφαίο χάτσμπακ της Ford αφήνει τον οδηγό να πλαγιολισθήσει το αυτοκίνητό του, ωστόσο κάποια εμπειρία είναι στα... προαπαιτούμενα!

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι ευκολότερα στην οδήγηση από τα παλαιότερα και καμιά φορά, τα συστήματα απλοποιούν κάποιες πιο... σύνθετες διαδικασίες. Έτσι γίνεται και με το Ford Focus RS, το οποίο έχει ένα εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης, το οποίο μπορεί να προγραμματιστεί έτσι ώστε να ευνοεί την πλαγιολίσθηση του αυτοκινήτου.

Το Drift Mode λοιπόν απλοποιεί την όλη διαδικασία και το κάνει πιο εύκολο, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως το ενεργοποιείς και απλά... γκαζώνεις. Ουσιαστικά κάνει το drift πιο εντυπωσιακό και ασφαλές για κάποιον που ξέρει και έχει κάποιου είδους εμπειρία στο... ντριφτάρισμα. Δεν είναι, όπως νομίζουν πολλοί, μια λειτουργία που κάνει την τεχνική του ντριφτ πιο... προσιτή στον αδαή.

Σε μια βόλτα του Ford Focus ST Club της Νέας Υόρκης, ήταν μαζί και ένα αντίστοιχο RS και έμαθε με... σκληρό τρόπο πως το Drift Mode δεν είναι παιχνίδι. Άλλωστε, η ίδια η Ford έχει επισημάνει τόσες φορές πως η λειτουργία θα πρέπει να ενεργοποιείται αποκλειστικά σε πίστα, κάτι που αναλαμβάνει να θυμίσει ένα μήνυμα στην οθόνη πολλαπλών πληροφοριών κάθε φορά που επιλέγεται από τα προγράμματα οδήγησης. Δείτε το βίντεο και... παραδειγματιστείτε!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!