Skoda Octavia ετών 20! (pics)

Νίκος Τσιώκος
Skoda Octavia ετών 20! (pics)
20 χρόνια από την παραγωγή του πρώτου Skoda Octavia συμπληρώθηκαν φέτος, με το εν λόγω μοντέλο να είναι το μπεστ σέλερ των Τσέχων.

Ήταν 3 Σεπτεμβρίου 1996, όταν ξεκίνησε η παραγωγή το πρώτου Octavia στο ολοκαίνουριο εργοστάσιο της Skoda στη Μλάντα Μπόλεσλαβ. Φέτος το εν λόγω μοντέλο, λοιπόν, συμπλήρωσε 20 χρόνια έχοντας εξελιχθεί σε μπεστ σέλερ της τσέχικης μάρκας, με πάνω από 5 εκατομμύρια οχήματα να έχουν φύγει από τις αίθουσες παραγωγής των εργοστασίων σε Τσεχία, Ρωσία, Καζακστάν, Ινδία και Κίνα σε αυτή την 20ετία.

Η εξέλιξη του πρώτου Octavia ξεκίνησε το 1992 και βασιζόταν στην πλατφόρμα του νέου τότε Golf Mk4, αφού ένα χρόνο πριν είχε αρχίσει η ένταξή της στο Group της Volkswagen. Από εκεί και πέρα, οι πελάτες του πρώτου Octavia είχαν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο εκδόσεων, μίας με τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης και μίας με τούρμπο κινητήρα πετρελαίου.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι η παραγωγή του τελευταίου μοντέλου της πρώτης γενιάς έγινε τον Νοέμβριο του 2010, η δεύτερη γενιά ήρθε από το 2004 μέχρι και το 2013, τη στιγμή που η τρίτη ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2012.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!