Αριβαμπένε: «Ποτέ δε θα τα παρατήσουμε»

Νίκος Τσιώκος
Αριβαμπένε: «Ποτέ δε θα τα παρατήσουμε»
Ο Μαουρίτσιο Αριβαμπένε τόνισε ότι η Ferrari ποτέ δε θα παρατήσει τη φετινή σεζόν, αν και ήδη έχει εστιάσει στην επόμενη και στο νέο μονοθέσιο.

Για την παρουσία του Σέρτζιο Μαρκιόνε στη Μόντσα, τα λόγια του προέδρου της Ferrari, το αποτέλεσμα στη Μόντσα και τους στόχους της Scuderia για τη φετινή και την επόμενη χρονιά μίλησε ο Μαουρίτσιο Αριβαμπένε στην επίσημη ιστοσελίδα της Formula1. Ο επικεφαλής της ομάδας του Μαρανέλο τόνισε ότι κόκκινοι δε θα παρατήσουν ποτέ τη φετινή σεζόν, αν και η προσοχή όλων είναι ήδη στραμμένη στην επόμενη.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για το τι είπε για την κατάσταση της Ferrari ο Σέρτζιο Μαρκιόνε, ο οποίος ήταν παρών στη Μόντσα: «Θα προσπαθήσω να επαναλάβω ό,τι είπε! Είπε ότι βλέπει τις αλλαγές στην ομάδα, αλλά και πως δε γίνονται όλα εν μία νυκτί και απαιτείται λίγη παραπάνω υπομονή. Η δομή της ομάδας είναι καλή και μοναδική. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι στη Ferrari ικανοί να δουλέψουν στην κορυφή του αθλήματος. Όμως, δεν είναι χαρούμενος με τα αποτελέσματα μέχρι τώρα. Πραγματικά ανυπομονεί για την επόμενη σεζόν».

Για το τι σημαίνουν και αν συμφωνεί με τα λόγια του Μαρκιόνε, ότι η Ferrari απέτυχε στους στόχους τη φετινή σεζόν: «Φυσικά ελπίζαμε για περισσότερα μέχρι τώρα και κάναμε κάποιες κινήσεις. Η θεωρία μου είναι ότι για τους τελευταίους αγώνες θα πρέπει να είμαστε σε ανοδική τάση. Το πνεύμα στην ομάδα είναι καλό και όλοι πάνε στην ίδια κατεύθυνση. Κάθε αγώνα θα τον δούμε στην ώρα του, είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την τρίτη και τέταρτη θέση στη Μόντσα και την επιλογή της μαλακής γόμας για το τελευταίο κομμάτι του αγώνα: «Άκουσα μετά τον αγώνα κάποια σχόλια ότι το ένα πιτ στοπ ήταν η χειρότερη στατηγική και γελούσα με τους μηχανικούς μας, όταν το άκουσα αυτό. Επειδή με το ένα πιτ στοπ έπρεπε να κάποια στιγμή να βάλεις ξανά τον εαυτό σου στον αγώνα κι εμείς κάναμε το αντίθετο. Ήμασταν επιθετικοί! Οπότε, όλοι μπορούν να έχουν τις σκέψεις τους για τη στρατηγική μας».

Για το πώς χειρίζονται στη Ferrari τη φετινή σεζόν και την εξέλιξη και τον σχεδιασμό του νέου μονοθεσίου: «Είμαστε στη Μόντσα και βλέπεται τι έγινε εδώ. Τεράστια στήριξη από τους οπαδούς! Αν δουλεύεις για μία ομάδα, όπως η Ferrari, δεν μπορείς να τα παρατήσεις. Αυτό είναι το DNA μας, αλλά επίσης υπάρχει και πίεση.

Γι' αυτό, ποτέ δε θα τα παρατήσουμε στη φετινή σεζόν! Η επόμενη χρονιά είναι σίγουρα σημαντική και έχουμε ένα τεράστιο ποσό προσήλωσωσης σε αυτή, αλλά έχει να κάνει με την ευθύνη κάθε ατόμου στην ομάδα να κάνουμε το καλύτερο για να είμαστε πετυχημένοι. Ποτέ δε θα σταματήσουμε να παλεύουμε και θα κάνουμε τα πάντα για να βρούμε τη σωστή ισορροπία μεταξύ του τι θέλουμε να πετύχουμε το 2016 και τι το 2017».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!