Ασφάλεια πέντε αστέρων για το Toyota Hilux (vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Ασφάλεια πέντε αστέρων για το Toyota Hilux (vid)
Το «αγροτικό» της Toyota εκτός από όλα τα άλλα πλεονεκτήματά του είναι και ιδιαίτερα ασφαλές, αφού κατάφερε να αποσπάσει την ανώτερη βαθμολογία στα τεστ του Euro NCAP.

Το Toyota Hilux έδειξε το καλύτερό του πρόσωπο στα τεστ ασφαλείας του Euro NCAP, αφού πήρε «παράσημο» τα πέντε αστέρια προστασίας! Σύμφωνα με στοιχεία από την ιστοσελίδα του οργανισμού, το Pick-Up μοντέλο της Toyota κατάφερε να αποσπάσει 93% για την προστασία των επιβατών, 82% για την αντίστοιχη των παιδιών, 83% για τη... φιλικότητά του προς τους πεζούς και 63% για τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας που το συνόδευαν.

Πάντως, αξίζει να αναφερθεί πως ο Euro NCAP έχει αλλάξει τον τρόπο που βαθμολογεί και πλέον τα κριτήρια είναι πιο αυστηρά. Σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση, ένα μοντέλο τεστάρεται τόσο στη βασική του έκδοση από πλευράς εξοπλισμού, όσο και στην κορυφαία, με ένα πακέτο συστημάτων ασφαλείας που θα πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος. Έτσι, το Hilux στη βασική του έκδοση απέσπασε τρία αστέρια, όχι γιατί δεν είχε την ίδια απόδοση στην προστασία των επιβατών, αλλά γιατί έλειπαν σημαντικά στοιχεία ενεργητικής ασφάλειας. Σε αυτή, που περιλαμβανόταν το Toyota Safety Sense, βαθμολογήθηκε με πέντε αστέρια και δείχνει το δρόμο στην κατηγορία των Pick-Up. Δείτε το βίντεο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!