Μάρκεζ: «Πήρα περισσότερα ρίσκα από ότι έπρεπε»

Πέτρος Πιτσίνης
Μάρκεζ: «Πήρα περισσότερα ρίσκα από ότι έπρεπε»
Αν και κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας του MotoGP θεωρεί πως δεν είχε σωστή τακτική στον αγώνα του Σίλβερστοουν.

Ο Μαρκ Μάρκεζ έχει σχεδόν... εξασφαλίσει το πρωτάθλημα για φέτος, με τον μόνο που μπορεί να του ανατρέψει τα σχέδια να είναι ο Βαλεντίνο Ρόσι, ο οποίος όμως απέχει 50 βαθμούς από τον Ισπανό. Ο αναβάτης της Honda είχε πει ότι θα είχε μια πιο αμυντική προσέγγιση στους επόμενους αγώνες και ότι μόνο αν έχει καλές ευκαιρίες θα «χτυπάει» για την πρωτιά, ωστόσο στο Σίλβερστοουν φάνηκε να... παρασύρθηκε.

Συγκεκριμένα, είπε: «Προσπαθούσα να περάσω τον Βαλεντίνο (Ρόσι), ακθώς αυτός είναι ο βασικός μου αντίπαλος για το πρωτάθλημα, οπότε άρχισα να πιέζω. Ίσως επιτέθηκα πάρα πολύ, πήρα πολλά ρίσκα, όμως πιστεύω μπορούσα να τελειώσω δεύτερος. Για αυτό και πίεσα. Δύο γύρους πριν το τέλος, ένα λάθος μου στοίχισε και έχασα πολλές θέσεις». Για όσους δεν θυμούνται, ο Μάρκεζ «έπεσε» από τη δεύτερη στην πέμπτη θέση λίγο πριν το τέλος και ο χρόνος που είχε απομείνει του επέτρεψε να περάσει μόνο τον ομόσταυλό του στη Repsol Honda, Ντάνι Πεντρόσα, για να τερματίσει τελικά τέταρτος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!