Ιανόνε: «Δεν είχα έλεγχο»

Πέτρος Πιτσίνης
Ιανόνε: «Δεν είχα έλεγχο»
Ένας πόνος στο χέρι του Ιταλού προκάλεσε δυσκολία στο χειρισμό της μοτοσυκλέτας, κάτι που αργότερα μεταφράστηκε σε πτώση για τον αναβάτη της Ducati.

Μια πολύ καλή εμφάνιση του Αντρέα Ιανόνε δεν είχε ευχάριστο τέλος, αφού ο Ιταλός σημείωσε πτώση ενώ βρισκόταν στη δεύτερη θέση, με μόλις έξι γύρους να απομένουν. Σύμφωνα με τον ίδιο, σε μεγάλο βαθμό ευθύνεται ένας πόνος που είχε στο δεξί του χέρι, στο ίδιο σημείο με αυτό που είχε κάνει εγχείρηση το 2013.

«Εννέα γύρους πριν το τέλος άρχισα να νιώθω πόνο στο χέρι και σιγά σιγά είχα μεγάλο πρόβλημα. Δεν είχα έλεγχο τους τελευταίους εννέα γύρους, μου ήταν πολύ δύσκολο να ελέγξω τη μοτοσυκλέτα στα φρεναρίσματα. Επίσης, δεν μπορούσα καλά καλά να αλλάξω κατεύθυνση. Δεν ξέρω γιατί, είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει κάτι τέτοιο ύστερα από την επέμβαση που δέχτηκα το 2013, είναι πολύ περίεργο» είπε ο Ιταλός της Ducati.

Αργότερα εξήγησε πως έγινε το ατύχημα, λέγοντας: «Λίγο πριν την τελευταία στροφή, άλλαξα κατεύθυνση και πολύ γρήγορα έχασα το μπροστινό, οπότε έπεσα. Από τους πρώτους γύρους αισθανόμουν τη μοτοσυκλέτα πολύ καλά. Ήμουν λίγο πιο γρήγορος από τον Βαλεντίνο (Ρόσι), τον Καλ (Κράτσλοου) και τον Μαρκ (Μάρκεζ), όμως δυστυχώς δεν μπορούσα να την ελέγξω».

Από ότι φαίνεται, οι πόνοι του Αντρέα Ιανόνε είναι... κολλητικοί και παρόμοιο θέμα αντιμετώπισε και ο άλλος αναβάτης της Ducati, Αντρέα Ντοβιτσιόζο. Βέβαια, εκείνος κατάφερε να τερματίσει στην έκτη θέση και είπε: «Δεν είναι ευχαριστημένος με το τελικό αποτέλεσμα, όμως ξεκινώντας από την τέταρτη σειρά είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις καλή θέση στους πρώτους γύρους, οπότε έχασα το πρώτο γκρουπ. Πίεσα πολύ για να τους πιάσω, όμως δεν μπορούσα να οδηγήσω ομαλά. Η μοτοσυκλέτα μας είναι γρήγορη αλλά και κάπως απαιτητική, οπότε μετά από κάποιο σημείο δεν είχα δύναμη στο δεξί μου χέρι. Επιπλέον, η πίστα είναι δύσκολη και πριν τη μέση του αγώνα πήρα πολλά ρίσκα για να τους φτάσω, όμως δεν κατάφερα να παλέψω μέχρι το τέλος. Υπό άλλες συνθήκες, θα είχαμε την ταχύτητα να παλέψουμε για το βάθρο, ίσως και για τη δεύτερη θέση».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!