Χάμιλτον: «Δεν ξέρω τι έγινε στην εκκίνηση»

Πέτρος Πιτσίνης
Χάμιλτον: «Δεν ξέρω τι έγινε στην εκκίνηση»
Το κακό ξεκίνημα του Βρετανού του κόστισε και παρά τις προσπάθειές του δεν κατάφερε να πάρει το... πάνω χέρι στο υπόλοιπο του αγώνα.

Ο Λιούις Χάμιλτον στο Γκραν Πρι της Μόντσα ήταν πολύ γρήγορος στα ελεύθερα δοκιμαστικά και στις κατατακτήριες, οπότε πήρε την pole position και ξεκίνησε πρώτος στον αγώνα της Κυριακής. Ωστόσο δεν είχε καθόλου καλή εκκίνηση και μέσα σε μια στιγμή βρέθηκε αρκετές θέσεις πιο πίσω, ενώ όπως ο ίδιος λέει, όλες του οι ελπίδες «έκαναν φτερά».

Μετά, πρόσθεσε: «Το χάσαμε στην εκκίνηση. Ήξερα ότι οι μηχανικοί μου θα ήταν νευρικοί ή στεναχωρημένοι για το πως πήγε η εκκίνηση. Δεν ξέρω τι έγινε. Θα προσπαθήσω να το καταλάβω αργότερα. Έκανα τα πάντα όπως πρέπει. Ακολούθησα τη διαδικασία ως συνήθως, απλά νομίζω είχα πολύ περισσότερο σπινάρισμα από ότι θα ήθελα. Κάτι σαν το ξεκίνημα του Νίκο (Ρόσμπεργκ) στο Χόκενχαϊμ. Έχουμε ένα δύσκολο συμπλέκτη. Στο παρελθόν σου έλεγαν τη θερμοκρασία του και έκρινες για το πως θα συμπεριφερθεί, όμως τώρα είναι πιο δύσκολο να κρίνεις. Έβλεπα τον Νίκο (Ρόσμπεργκ) να φεύγει μπροστά και δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, οι πιθανότητες για τη νίκη μειωνόντουσαν γύρο με το γύρο, δευτερόλεπτο με το δευτερόλεπτο. Ήξερα από την αρχή ότι δεν θα μπορούσα να κερδίσω, όμως έπρεπε να προσπαθήσω. Έφτασα μέχρι και τη δεύτερη θέση και αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσα να κάνω. Είναι δύσκολο να προσπερνάς εδώ. Ζούμε για να παλέψουμε και άλλη μέρα!» ήταν τα λόγια του πρωτοπόρου στη βαθμολογία, Λιούις Χάμιλτον.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!