Τα αυτόνομα αυτοκίνητα κερδίζουν έδαφος

Πέτρος Πιτσίνης
Τα αυτόνομα αυτοκίνητα κερδίζουν έδαφος
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι δείχνουν να συνηθίζουν στην ιδέα των αυτοκινήτων που θα... πηγαίνουν μόνα τους, με το ένα τρίτο των Βρετανών να θέλουν ήδη να αγοράσουν ένα!

Τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό θα μπουν για τα καλά στη ζωή μας σε λίγο καιρό, ωστόσο από ότι φαίνεται, ήδη έχουν αποκτήσει... φανατικό κοινό. Σύμφωνα με μια έρευνα της ασφαλιστικής AXA, το ένα τρίτο των Βρετανών θέλουν να αγοράσουν ένα, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στο γεγονός ότι με ένα αυτόνομο μοντέλο δεν σε ανησυχεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση. Άλλη μια δημοφιλής απάντηση είναι ότι ένα τέτοιο αυτοκίνητο δεν... χάνεται στους δρόμους ψάχνοντας μια διεύθυνση, προσθέτοντας ακόμη μερικούς πόντους στην τεχνολογία αυτή.

Τα πράγματα στο γυναικείο φύλο είναι ακόμη πιο ενδιαφέροντα. Το 90% των γυναικών δεν θα είχαν πρόβλημα με ένα αυτοκίνητο χωρίς οδηγό και δεν θα ανησυχούσαν να μπουν μέσα σε αυτό, όμως το υπόλοιπο 10% δήλωσε ότι δεν θέλει να το... βλέπει στα μάτια του, αφού όπως οι ίδιες υποστήριξαν, ποτέ δεν θα έμπαιναν μέσα! Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πιστεύουν πως ένας «υπολογιστής» δεν μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα από τον άνθρωπο πίσω από το τιμόνι, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα στατιστικά στοιχεία καθώς όπως έχει αποδειχθεί, το 90% των ατυχημάτων προκαλείται από ανθρώπινο λάθος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!