Ρόσι: «Σημαντικό το βάθρο για μένα και τη Yamaha»

Νίκος Τσιώκος
Ρόσι: «Σημαντικό το βάθρο για μένα και τη Yamaha»
Ο Βαλεντίνο Ρόσι, που ανέβηκε στο βάθρο στην 250ή εκκίνησή του επί εποχής Moto GP, χαρακτήρισε σημαντικό το πόντιουμ για τον ίδιο και τη Yamaha.

Τις 250 εκκινήσεις έφτασε ο Βαλεντίνο Ρόσι στην πρώτη κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μοτοσικλέτας από το 2002, όταν ξεκίνησε η εποχή του Moto GP, στο Σίλβερστοουν. Ο «Γιατρός» έφτασε στον εν λόγω αριθμό με παρουσία στο βάθρο, το οποίο χαρακτήρισε σημαντικό για τον ίδιο και τη Yamaha και όχι για τους βαθμούς στο πρωτάθλημα.

«Για το πρωτάθλημα ήταν μόνο τρεις βαθμοί (η μείωση στη βαθμολογία), αλλά είμαι πολύ χαρούμενος επειδή ήταν μία σκληρή μάχη. Πάλεψα σε όλο τον αγώνα και ποτέ δεν τα παράτησα. Δυστυχώς, μετά από οχτώ ή εννιά γύρους, άρχισα να γλιστράω πολύ στο πίσω μέρος, οπότε ήταν πολύ δύσκολο να ελέγξω τη μοτοσλικλέτα, αλλά ήταν πολύ διασκεδαστικό με τον Μαρκ (Μάρκεζ) και τον Κράτσλοου και είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό το πόντιουμ.

Ήταν ωραίος αγώνας και ωραία μάχη, μία διπλή μάχη. Έπρεπε να παλέψω από την πρώτη μέχρι την τελευταία στροφή για να φτάσω στις μπροστινές θέσεις. Στο στεγνό δεν ήμασταν τόσο δυνατοί. Ξέραμε ότι θα δίναμε μάχη με τα ελαστικά στο δεύτερο μισό του αγώνα και για να πω την αλήθεια έτσι έγινε.

Ήταν μεγάλη μάχη με τον Μάρκεζ και επίσης με τον Κράτσλοου και τον Ιανόνε. Προσπάθησα στο μάξιμουμ και έφτασα στο βάθρο. Δεν ήταν πολύ σημαντικό για τους βαθμούς στο πρωτάθλημα, αλλά για μένα και την ομάδα», δήλωσε ο VR46.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!