«Για τις πρώτες θέσεις στη Σιγκαπούρη»

Νίκος Τσιώκος
«Για τις πρώτες θέσεις στη Σιγκαπούρη»
Οι Ντάνιελ Ρικιάρντο και Μαξ Φερστάπεν μίλησαν για τον αγώνα τους στη Μόντσα και εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για μία δυνατή απόδοση στη Σιγκαπούρη, ώστε να διεκδικήσουν τις πρώτες θέσεις.

Στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν αναφέρθηκαν οι Ντάνιελ Ρικιάρντο και Μαξ Φερστάπεν, μετά το τέλος του αγώνα στη Μόντσα. Οι δύο πιλότοι της Red Bull μίλησαν για τον αγώνα που είχε ο καθένας και εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για μία δυνατή απόδοση στη Σιγκαπούρη, ώστε να παλέψουν για τις πρώτες θέσεις και όχι για την πέμπτη και την έβδομη.

«Ελπίζεις για ένα βάθρο σε κάθε αγώνα, αλλά ερχόμενοι εδώ σκεφτήκαμε ότι η Ferrari θα έβρισκε την άκρη. Επίσης, σκεφτήκαμε ότι οι Williams και Force India θα ήταν δυνατές και στοχεύαμε την πέμπτη θέση. Την έχασα χθες στις κατατακτήριες δοκιμές, αλλά τα κατάφερα σήμερα και για μας και το να είμαστε στην πέμπτη και στην έβδομη θέση περιορίζει τη ζημιά εδώ στη Μόντσα.

Ήμουν αρκετά κοντά στον Μπότας στα μισά του αγώνα και ήξερα ότι μπορούσα να αγωνιστώ σκληρά από αυτή τη θέση. Ήταν μία απολαυστική προσπέραση (στον Μπότας). Έχω τρίωρη οδήγηση για το σπίτι απόψε (ο πατέρας του είναι από τη Σικελία) και δεν ήθελα να ξοδέψω όλο το ταξίδι μετανιώνοντας που δεν το προσπάθησα.

Είναι δίκαιος αγωνιστής, με είδε στους καθρέφτες, οπότε ήξερα ότι είχα χώρο. Αλλάξαμε λίγο τη στρατηγική, που σήμαινε ότι είχα την πολύ μαλακή γόμα σε αυτό το στάδιο. Έγινε καλή δουλειά από την ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω την κίνηση. Η απόδοσή μας μέχρι τώρα στη σεζόν και το αποτέλεσμα εδώ με κάνουν να είμαι ενθουσιασμένος ενόψει της Σιγκαπούρης, όπου πιστεύω ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε τις πρώτες θέσεις», είπε ο Αυστραλός.

«Είχα ένα θέμα με τον κινητήρα στην εκκίνηση. Δεν ξέρω τι συνέβη εκεί και πρέπει να το αναλύσω. Μετά από αυτό, ήταν απλά πολύ δύσκολο επειδή πρέπει να πιέσεις πιο σκληρά τα ελαστικά για να προσπεράσεις και αυτό διακινδυνεύει τη στρατηγική σου, αλλά το τελευταίο κομμάτι μας ήταν πολύ θετικό.

Κάναμε το καλύτερο δυνατόν με τα ελαστικά και μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι με αυτό. Το μονοθέσιο συμπεριφέρθηκε πολύ καλά σήμερα, ακόμα κι αν αυτή η πίστα δεν είναι η αγαπημένη μας. Ανυπομονούμε για τη Σιγκαπούρη και πιστεύουμε για μία δυνατή απόδοση εκεί», δήλωσε, από τη μεριά του, ο Ολλανδός.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!