Ραϊκόνεν: «Πήραμε το μάξιμουμ»

Νίκος Τσιώκος
Ραϊκόνεν: «Πήραμε το μάξιμουμ»
Ο Κίμι Ραϊκόνεν πιστεύει ότι πήρε το μάξιμουμ από αυτό που μπορούσε στον αγώνα της Μόντσα και στάθηκε στην... εμφύλια μάχη με τον Σεμπάστιαν Φέτελ για την τρίτη θέση.

Σε σύγκριση με άλλους αγώνες, η Ferrari εμφανίστηκε πολύ καλύτερη στη Μόντσα και κατέλαβε την τρίτη και την τέταρτη θέση στη Μόντσα. Στην τέταρτη βρέθηκε ο Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος πιστεύει ότι πήρε το μάξιμουμ από αυτό που μπορούσε, ενώ αναφέρθηκε και στην... εμφύλια μάχη με τον Σεμπάστιαν Φέτελ για το βάθρο.

«Νομίζω ότι σήμερα ήμασταν πιο κοντά στους αντιπάλους απ' ό,τι περιμέναμε, μετά τις κατατακτήριες δοκιμές. Ήμασταν σε διαφορετικές στρατηγικές, αλλά τα κάναμε όλα σωστά, ήταν σωστή η επιλογή των ελαστικών και ο πιο γρήγορος αγώνας που θα μπορούσαμε να έχουμε. Είχαμε αρκετά καλή ταχύτητα, όμως δεν ήμασταν αρκετά γρήγοροι για να πάρουμε μία καλύτερη θέση.

Η τέταρτη δεν είναι ακριβώς αυτό που ψάχνουμε, αλλά δεν και η πιο εύκολη πίστα για μας κόντρα στη Mercedes και πήραμε το μάξιμουμ. Με τον Σεμπάστιαν (Φέτελ) οδηγούσαμε λίγο πολύ ο ένας πίσω από τον άλλον και όταν αγωνίζεσαι με τον ομόσταυλό σου, δεν μπορείς να κάνεις και πολλές, αμφότεροι γνωρίζαμε τι θα κάνει ο άλλος.

Μετά την εκκίνηση, ήταν λίγο δύσκολο, πλησίασα μετά το πρώτο πιτ στοπ, αλλά μετά απομακρύνθηκε. Στους προηγούμενους αγώνες φαινόταν ότι πάμε στη σωστή κατεύθυνση, τώρα πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και να παίρνουμε το μάξιμουμ. Κάθε αγώνας είναι διαφορετική ιστορία, ένα μικρό λάθος εδώ κι εκεί από κάποιον μπορεί να μας δώσει μία πιθανότητα, ποιος ξέρει», είπε ο Iceman.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!