Μεγάλος άτυχος ο Ευγένιος Λάβερτυ

Γιώργος Βαρίνος
Μεγάλος άτυχος ο Ευγένιος Λάβερτυ
Μπορούσε και την pole ο Ευγένιος Λάβερτυ αν δεν του την «έκλεβε» ο μηχανικός της Michelin με το λάθος που έκανε να χαμηλώσει την πίεση στο πίσω ελαστικό.

Στη δυνατή βροχή στο Silverstone, ο Ευγένιος Λάβερτυ ξεδίπλωσε το ταλέντο του καταφέρνοντας να περάσει πρώτος από τις ΚΑΤ1 και να πάρει την έκτη θέση στις ΚΑΤ2! Κι όμως ο Ιρλανδός θα μπορούσε και πολλά περισσότερα, καθώς προτού πέσει ήταν πιο γρήγορος απ’ όλους στη μισή πίστα! Η πτώση οφειλόταν στο λάθος του τεχνικού της Michelin που μείωσε την πίεση του πίσω ελαστικού και στέρησε την ευκαιρία από τον Λάβερτυ να διεκδικήσει ακόμα και την pole!

Ο ίδιος σε δηλώσεις του αναφέρει σχετικά «Το ήξερα ότι θα συνέβαινε γιατί το πίσω ελαστικό το ένοιωθα σαν να ήταν σλικ! Πραγματικά είμαι δυσαρεστημένος διότι η μοτοσυκλέτα ήταν πολύ καλή στις ΚΑΤ1. Απορώ πως δεν έπεσα νωρίτερα. Δεν είχε αρκετή πίεση... είδαμε ότι τελικά είχε πολύ περισσότερο νερό στις ΚΑΤ2 και σίγουρα ήταν η λάθος κατεύθυνση. Το είπα μετά τις ΚΑΤ1, τους είπα όχι, έχει περισσότερο νερό εκεί έξω. Μετά βγήκα και αναρωτιόμουν γιατί είναι τόσο άσχημα τα πράγματα και ανακάλυψα ότι έκαναν την αλλαγή. Αν η μοτοσυκλέτα μου ήταν όπως στις ΚΑΤ1, τώρα θα χαμογελούσα μέχρι τ’ αυτιά. Ακόμα κι έτσι όπως ένοιωθα μ’ αυτή τη μοτοσυκλέτα, ήμουν σε γύρο για την pole. Το βρεγμένο πάντα ισορροπεί καταστάσεις».

Μεγάλος άτυχος. Ας ελπίσουμε πως θα βρέχει στον αγώνα για να πάρει το αίμα του πίσω...

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!