Φαντόρν: «Μεγάλο το κενό του Μπάτον»

Νίκος Τσιώκος
Φαντόρν: «Μεγάλο το κενό του Μπάτον»
Ο Στόφελ Φαντόρν παραδέχτηκε ότι δε θα είναι εύκολο να πάρει τη θέση του Τζένσον Μπάτον στη McLaren τονίζοντας πως είναι μεγάλο το κενό που αφήνει ο Βρετανός.

Όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (3/9), ο Τζένσον Μπάτον αποχωρεί προσωρινά από τη Formula1 και τη θέση του στη McLaren θα πάρει για το 2017 ο Στόφελ Φαντόρν. Ο Βέλγος παραδέχτηκε ότι δε θα είναι εύκολο να τον διαδεχθεί, καθώς είναι μεγάλο το κενό που αφήνει ο Βρετανός. «Πρώτα απ' όλα, μία μικρή αναφορά στον Τζένσον (Μπάτον).

Είναι μεγάλη έμπνευση για κάθε οδηγό αγώνων και μεγάλο μέρος αυτής της ομάδας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα τον δούμε να συνεχίζει μαζί μας. Γνωρίζουμε ότι η εμπειρία του θα είναι απίστευτα πολύτιμη για μας και ελπίζω να έχουμε επιτυχίες μαζί. Έρχομαι σε μένα. Είναι κάτι που ονειρευόμουν από τότε που ήμουν παιδί.

Το να μπω στη Formula1 είναι κάτι πολύ ξεχωριστό. Η υπογραφή του πρώτου συμβολαίου στη Formula1 είναι... δεν έχω λόγια να το περιγράψω. Είμαι με τη McLaren για πολύ καιρό τώρα και πίεζα σκληρά για να μπω στη Formula1.

Πραγματικά ανυπομονώ για την πρόκληση και θέλω να ευχαριστήσω τον Ρον (Ντένις) για όλη την πίστη και την εμπιστοσύνη που μου δείχνει για την επόμενη χρονιά. Ανυπομονώ για μία πετυχημένη συνεργασία. Είναι ένα μεγάλο κενό που πρέπει να γεμίσει και γνωρίζω ότι δε θα είναι εύκολο να μεταπηδήσω στη θέση του Τζένσον. Όμως, είμαι έτοιμος για την πρόκληση.

Είναι και οι δύο παγκόσμιοι πρωταθλητές, ήμουν στη θέση του αναπληρωματικού πιλότου φέτος και τους ακολουθούσα ττην πίστα από πολύ διαφορετική θέση. Έμαθα πολλά από το πώς πιέζουν την ομάδα, πώς βοηθούν με την εξέλιξη και με τους τρεις μας μαζί μπορούμε να πετύχουμε», δήλωσε ο 24χρονος πιλότος για τη νέα πρόκληση της καριέρας του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!