Ραϊκόνεν: «Καλύτερη επιλογή η πολύ μαλακή γόμα»

Νίκος Τσιώκος
Ραϊκόνεν: «Καλύτερη επιλογή η πολύ μαλακή γόμα»
Ο Κίμι Ραϊκόνεν επιβεβαίωσε ότι θα εκκινήσει με την πολύ μαλακή γόμα τον αγώνα της Μόντσα, καθώς τόνισε ότι αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για τον ίδιο.

Σε μία πολύ δυνατή εκκίνηση, όπως και στο Σπα, αλλά χωρίς τα όσα έγιναν στο Βέλγιο, ελπίζει ο Κίμι Ραϊκόνεν στη Μόντσα. Ο Iceman επιβεβαίωσε ότι θα εκκινήσει τον αγώνα με την πολύ μαλακή γόμα, καθώς τόνισε ότι είναι η καλύτερη επιλογή για τον ίδιο, ενώ ελπίζει να δοθεί η ευκαιρία για να διεκδικήσει κάτι από τις Mercedes.

«Σήμερα κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να πάρουμε το μέγιστο από το μονοθέσιο. Σίγουρα, θα ήμασταν πιο ικανοποιημένοι με την πρώτη σειρά, αλλά αυτό ήταν το μάξιμουμ που μπορούσαμε να πετύχουμε. Πρέπει να είμαστε χαρούμενοι με ό,τι καταφέραμε γνωρίζοντας τα όριά μας, αλλά προφανώς ο στόχος μας είναι να είμαστε πιο ψηλά.

Η αυριανή είναι διαφορετική μέρα και αν μπορέσουμε να κάνουμε μία πολύ δυνατή εκκίνηση, θα μπορέσουμε να φτιάξουμε τον δικό μας αγώνας. Οι βασικές ομάδες θα εκκινήσουν με διαφορετικά ελαστικά, ο χρόνος θα πει τι θα συμβεί, όμως αισθανθήκαμε ότι η εκκίνηση με την πολύ μαλακή γόμα ήταν η καλύτερη επιλογή για μας.

Θα είναι μεγάλος αγώνας, δύσκολος για τα ελαστικά και πολλά μπορούν να συμβούν. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την καλή επιλογή, όταν θα έρθουν τα πιτ στοπ. Οι αντίπαλοί μας ήταν πολύ δυνατοί σήμερα, όμως θα κάνουμε το καλύτερο αύριο κι ελπίζουμε να έχουμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε κάτι από αυτούς», ανέφερε ο Φινλανδός, με το πέρας των κατατακτηρίων δοκιμών στη Μόντσα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!