Πρόσω ολοταχώς για ηλεκτρικά η Jaguar

Πέτρος Πιτσίνης
Πρόσω ολοταχώς για ηλεκτρικά η Jaguar
Με μοντέλα που θα αντλούν ενέργεια από μπαταρίες θα εμπλουτιστεί η γκάμα της Βρετανικής φίρμας, την ίδια ώρα που η Land Rover θα στραφεί σε υβριδικές λύσεις.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Jaguar στη Γερμανία, Πέτερ Μόντελχαρτ, ο όμιλος κοιτά προς την οικολογία και τις σύγχρονες τάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας. Έτσι, τα αυτοκίνητα με σήμα τον Ιαγουάρο θα αποκτήσουν ηλεκτρικές παραλλαγές, χωρίς να χάνουν δράμι από τον χαρακτήρα τους, παραμένοντας γνήσιες Jaguar.

Ο Μόντελχαρτ δεν αποκάλυψε ποια μοντέλα θα είναι αυτά, όμως ένα ηλεκτρικό σεντάν μαζί με ένα αντίστοιχο SUV είναι ήδη στα σκαριά! Ένας από τους λόγους που γίνεται αυτό είναι ότι η Tesla τον περασμένο χρόνο πούλησε περισσότερες μονάδες στις ΗΠΑ, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία ώστε να ξαναμπεί δυνατά στη «μάχη» των ταξινομήσεων. Από την άλλη, η Land Rover όντας περισσότερο παραδοσιακή και δίνοντας μεγάλη βάση στις εκτός δρόμου διαδρομές, επιλέξει την υβριδική οδό.

Ορισμένα μοντέλα της φίρμας θα διατεθούν σύντομα στην Ευρώπη με ένα νέο συνδυασμό κινητήρων. Ένας V6 ντίζελ θα πηγαίνει «πακέτο» με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με την οικονομία να αυξάνεται σημαντικά. Επίσης, εντύπωση θα προκαλέσει και η ροπή που θα αποδίδει το σύνολο, αφού τόσο ο πετρελαιοκινητήρας, όσο και ο ηλεκτροκινητήρας φημίζονται για τα υψηλά επίπεδα Nm που αποδίδουν. Αργότερα, θα υπάρξουν κι άλλα υβριδικά πακέτα (με βενζινοκινητήρα), ενώ σιγά σιγά θα επεκτείνονται σε όλα τα μοντέλα της Land Rover.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!