H Hyundai μπαίνει στα «χωράφια» της BMW 3

Πέτρος Πιτσίνης
H Hyundai μπαίνει στα «χωράφια» της BMW 3
Τα πολυτελή μοντέλα της Hyundai ονομάζονται Genesis και τώρα η φίρμα έχει στα σκαριά άλλο ένα μοντέλο, που θα «παλέψει» στη δύσκολη κατηγορία των μεσαίων σεντάν!

Η Hyundai έχει λανσάρει μια νέα υπο-μάρκα με το όνομα Genesis ώστε να λανσάρει τα πιο ακριβά μοντέλα της, η οποία μπορεί να μην είναι τόσο γνωστή στην Ευρώπη, όμως στις ΗΠΑ τα πάει πολύ καλά. Έτσι, εκτός από τα μεγαλύτερα μοντέλα που διαθέτει στην γκάμα (G80, G90), σύντομα θα προστεθεί και ένα νέο, το οποίο θα τοποθετείται στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία των μεσαίων πολυτελών σεντάν.

Ήδη, το G70 έχει εντοπιστεί να δοκιμάζεται στο δημόσιο δρόμο και θέλει να «κλέψει» ένα μερίδιο πωλήσεων, από τη BMW Σειρά 3, τη Mercedes-Benz C-Class και το Audi A4. Οι κινητήρες που θα χρησιμοποιεί είναι άγνωστοι για την ώρα, ωστόσο λέγεται ότι μπορεί να εφοδιαστεί με ένα υβριδικό σύνολο, που θα αποτελείται από έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης των 2.0 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα.

Η συνολική ισχύς θα φτάνει τους 242 ίππους και τα 353 Nm ροπής, με τη δύναμη να περνά στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου σασμάν των οκτώ σχέσεων. Πιο ψηλά στην γκάμα, θα υπάρχει και ένα άλλο μοτέρ, το οποίο θα είναι V6 και θα έχει κυβισμό 3.3 λίτρων, χωρίς όμως να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την ώρα. Η παρουσίαση του μεσαίου σεντάν από τη Genesis αναμένεται να γίνει στα μέσα του επόμενου έτους!

* Στην κεντρική φωτογραφία, βλέπουμε το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε από τη Genesis στην έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. Ακριβώς από κάτω, οι πρώτες φωτογραφίες του G70, που βρίσκεται ακόμη σε φάση εξέλιξης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!