Φερστάπεν: «Πιο δύσκολα από το Σπα»

Νίκος Τσιώκος
Φερστάπεν: «Πιο δύσκολα από το Σπα»
Ο Μαξ Φερστάπεν πιστεύει ότι η Μόντσα θα αποδειχθεί πιο δύσκολη από το Σπα για τη Red Bull. Ρικιάρντο: «Μπροστά οι Mercedes, Ferrari».

Πιο δύσκολη από το Σπα θα είναι η Μόντσα για τη Red Bull, σύμφωνα με τον Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος πιστεύει ότι οι «κόκκινοι ταύροι» είναι λίγο πιο πίσω μόνο από τη Mercedes. «Ήταν καλή μέρα στην πίστα. Ξέραμε ότι θα είναι πολύ πιο δύσκολο τριήμερο για την ομάδα σε αυτή την πιο προκλητική πίστα για μας, αλλά δεν ήταν άσχημα σήμερα και μπορούμε σίγουρα να βελτιωθούμε γι' αύριο.

Βρήκαμε καλή ισορροπία, οπότε τώρα εξαρτάται από εμάς και το μονοθέσιο. Για την ώρα είμαστε λίγο πιο πίσω από τη Mercedes, όμως αν τα λύσουμε όλα γι' αύριο, θα μπορέσουμε να είμαστε πιο κοντά. Σίγουρα δείχνουν δυνατοί.

Δύσκολο να πω τι θα φέρει το αύριο, θα είναι πιο δύσκολα απ' ό,τι στο Σπα και πιστεύω ότι μπορείτε να το δείτε ξεκάθαρα αυτό, αλλά θα κάνουμε το καλύτερο», είπε ο Ολλανδός, που δέχτηκε προειδοποίηση για την οδήγησή του.

Ρικιάρντο: «Μπροστά οι Mercedes, Ferrari»

Από τη μεριά του, ο Ντάνιελ Ρικιάρντο θεωρεί ότι οι Mercedes, Ferrari θα... καπαρώσουν τις δύο πρώτες σειρές στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου (3/9). «Μετά τη σημερινή μέρα, πιστεύω ότι είμαστε λίγο πολύ εκεί που περιμέναμε. Θα ήθελα να είμαι πιο κοντά στη Ferrari, αλλά δεν βρήκαμε τους χρόνους που θέλαμε με την πολύ μαλακή γόμα, όμως με τη μαλακή ήμασταν ανταγωνιστικοί.

Αύριο θα σφίξει περισσότερο η μάχη στην κορυφή. Περιμένω η Mercedes να κλειδώσει την πρώτη σειρά και η Ferrari δείχνει να είναι η επόμενη καλύτερη. Η πέμπτη και η έκτη θέση δεν είναι άσχημα προς το παρόν και μας δίνει πολλή δουλειά ενόψει της αυριανής ημέρας. Η Μόντσα είναι μία πίστα πολύ υψηλής ταχύτητας, οπότε αν έχεις το κατάλληλο μονοθέσιο, έχεις την ευκαιρία να προσπεράσεις.

Ακόμα κι όταν είσα λίγο πιο πίσω σε τελική ταχύτητα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το DRS να κάνεις μία προσπέραση. Βλέποντας τη στρατηγική εδώ στο παρελθόν, είναι αγώνας του ενός πιτ στοπ και αυτό περιορίζει τις επιλογές. Ακόμα κι αν με τη σημερινή ζέστη τα ελαστικά λειτούργησαν καλά, δε βλέπω αυτό να αλλάζει αύριο. Ο Μαξ έκανε ένα μεγάλο κομμάτι με την πολύ μαλακή γόμα και το αποτέλεσμα φάνηκε καλό», ήταν τα λόγια του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!