Φέτελ: «Μόντσα σημαίνει ιστορία, παράδοση, αγώνες»

Νίκος Τσιώκος
Φέτελ: «Μόντσα σημαίνει ιστορία, παράδοση, αγώνες»
Στην ανανέωση της Μόντσα μέχρι και το 2019 στάθηκε ο Σεμπάστιαν Φέτελ τονίζοντας πως σημαίνει ιστορία, παράδοση και αγώνες. Ραϊκόνεν: «Είμαστε στη σωστή κατεύθυνση».

Αφού αναφέρθηκε στον νέο κινητήρα και στη βελτίωση του μονοθεσίου που πρέπει να γίνει ενόψει των κατατακτηρίων δοκιμών και του αγώνα, ο Σεμπάστιαν Φέτελ στάθηκε στην ανανέωση της Μόντσα για τρία ακόμη χρόνια. Ο Γερμανός τόνισε ότι ο Ναός της Ταχύτητας σημαίνει ιστορία, παράδοση και αγώνες, ώστε η Formula1 να τη χρειάζεται στο καλεντάρι.

«Είναι Παρασκευή, που σημαίνει ότι δεν είναι το πιο σημαντικό μέρος του τριημέρου, ακόμα κι αν είναι σημαντικό που είχαμε μία αξιοπρεπή ταχύτητα. Σε γενικές γραμμές το μονοθέσιο ήταν καλό, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε από εκεί που είμαστε, να κάνουμε το μονοθέσιο να φαίνεται καλό σε κάθε στροφή. Όμως, εκτός από αυτό, η πρώτη εντύπωση ήταν θετική. Έχουμε νέο κινητήρα, γι' αυτό νομίζω ότι θα κάνει ό,τι υποτίθεται πως θα κάνει.

Την Παρασκευή δοκιμάζεις πολλά διαφορετικά πράγματα, οπότε πρέπει να περιμένουμε μέχρι αύριο και την Κυριακή να δούμε πού βρισκόμαστε. Τώρα πρέπει να βελτιώσουμε το μονοθέσιο και να προσηλωθούμε. Είναι πραγματικά καλά νέα που η Μόντσα θα μείνει για τρία ακόμη χρόνια. Χρειαζόμαστε αυτή την πίστα στο καλεντάρι, είναι φανταστική. Μόντσα σημαίνει ιστορία παράδοση, αγώνες».

Ραϊκόνεν: «Είμαστε στη σωστή κατεύθυνση»

Από τη μεριά του, ο Κίμι Ραϊκόνεν πιστεύει ότι η Ferrari βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση για να βελτιωθεί σε όλους τους τομείς και μίλησε για την ατμόσφαιρα στη Μόντσα. «Το πρωί κύλησε ομαλά και η πρώτη περίοδος ήταν αρκετά καλή.

Η δεύτερη ήταν λίγο χαώδης με τα νέα ελαστικά και τις κίτρινες σημαίες, αλλά σε γενικές γραμμές δεν ήταν τόσο άσχημα και το μονοθέσιο ήταν καλό. Υπάρχουν πράγματα να βελτιώσουμε, όμως το τριήμερο ξεκίνησε αρκετά καλά. Ο νέος κινητήρας είναι ένα μικρό βήμα, μέρος της προόδου, δε θα βάζαμε στο μονοθέσιό μας τρίποτα που να μη βελτιώνει την απόδοσή μας.

Προσπαθούμε να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς και νομίζω ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Η ατμόσφαιρα εδώ στη Μόντσα είναι πάντα πολύ ωραία, υπάρχουν πολλοί οπαδοί και η αίσθηση είναι καλή, μετά πρέπει να τα καταφέρουμε στην πίστα», ήταν τα λόγια του Iceman.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!