Λορένθο: «Θα ήμουν πρώτος χωρίς βροχερούς αγώνες»

Πέτρος Πιτσίνης
Λορένθο: «Θα ήμουν πρώτος χωρίς βροχερούς αγώνες»
Ο αναβάτης της Yamaha θεωρεί πως θα μπορούσε να κάθεται στην κορυφή της βαθμολογίας, αν δεν του χάλαγε τα σχέδια η... βροχή!

Με επτά αγώνες να απομένουν για τη λήξη της σεζόν και τον Χόρχε Λορένθο να βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, μάλλον... έχασε το τρένο για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Ο ίδιος, θεωρεί ότι μεγάλο ρόλο έπαιξαν οι βρόχινοι αγώνες, στους οποίους δεν έκανε καλές εμφανίσεις και μερικές φορές, βρισκόταν πολύ κοντά στους τελευταίους.

Ο Ισπανός, είπε: «Φέτος, οι Yamaha γενικά, εκτός από κάποιες συγκεκριμένες πίστες, είναι οι πιο ανταγωνιστικές στο στεγνό. Όμως ήμασταν άτυχοι σε κάποιους αγώνες και ειδικά σε ορισμένους με βροχή, χάνοντας πολλούς βαθμούς. Σε ένα πρωτάθλημα με μόνο στεγνά Γκραν Πρι θα μπορούσα να ήμουν πρώτος, όμως αυτοί οι τρεις-τέσσερις αγώνες σε συνδυασμό με το λάθος μου στην Αργεντινή, με έφεραν εδώ που είμαι. Όμως, με τα λάστιχα, τα ηλεκτρονικά και τις συνθήκες, πολλά μπορούν να συμβούν και το πρωτάθλημα δεν έχει χαθεί μέχρι να αποδειχθεί μαθηματικά. Βέβαια δεν ασχολούμαι τόσο με τον τίτλο, όσο με το να καλύψω ένα μέρος από το χαμένο έδαφος στους επόμενους αγώνες. Τότε, οι πιθανότητες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος θα είναι ρεαλιστικές».

Στο μεταξύ, ο Μαρκ Μάρκεζ δεν παίρνει... αέρα με τη βαθμολογική διαφορά που έχει χτίσει, οπότε δεν βασίζεται στις πιθανότητες και προσπαθεί να κερδίσει όσους περισσότερους αγώνες μπορεί, με σωστή τακτική και... αμυντική προσέγγιση. «Μένουν ακόμα αρκετά Γκραν Πρι και φυσικά φέτος, προσπαθώ να τα διαχειριστώ διαφορετικά. Στο τέλος όμως, πρέπει να παίρνεις ρίσκο και να πιέζεις. Εννοείται ότι πρέπει να τερματίζω σε κάθε αγώνα, όμως θέλω να κρατήσω την ίδια νοοτροπία. Αν υπάρχει μια μικρή πιθανότητα για νίκη, όπως στο Μουτζέλο ή τη Βαρκελώνη, τότε πρέπει να προσπαθήσω. Όλα μπορούν να συμβούν. 53 βαθμοί είναι μια καλή διαφορά, όμως μπορείς να τους χάσεις πολύ γρήγορα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!