Αλόνσο: «Πουθενά λάθος ο Φερστάπεν»

Πέτρος Πιτσίνης
Αλόνσο: «Πουθενά λάθος ο Φερστάπεν»
Ένας ακόμη πιλότος που πήρε θέση για το... πολυσυζητημένο ατύχημα ήταν ο Ισπανός της McLaren, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του Ολλανδού.

Πλησιάζουμε στο Γκραν Πρι της Μόντσα, όμως οι συζητήσεις στην F1 έχουν μείνει πίσω στο Βέλγιο. Ο Φερνάντο Αλόνσο θέλησε να μιλήσει για το γνωστό περιστατικό με το ατύχημα των Φέτελ-Ραϊκόνεν-Φερστάπεν, λέγοντας: «Νομίζω πως υπάρχει ένας κανόνας που λέει ότι δεν μπορείς να κινείσαι στη ζώνη φρεναρίσματος ή να είσαι εκεί όταν ένα άλλο αυτοκίνητο είναι δίπλα σου. Οπότε, επιτρέπεται να κάνεις μια κίνηση, όσο ακόμη είσαι μπροστά από τον άλλο. Δεν νομίζω πως ο Κίμι ήταν εκεί και ο Μαξ πήγε και τον έβαλε στο γρασίδι. Ήταν πολύ αργά, όμως μάλλον δεν μπορούσε να κρίνει που ακριβώς ήταν ο Ραϊκόνεν. Όμως ο Κίμι ήταν και πάλι πίσω, οπότε ο κανόνας μπορεί να εφαρμοστεί».

Αμέσως μετά, σχολίασε πως θα πρέπει να βελτιωθούν οι οδηγοί σε ο,τι έχει να κάνει με τη ζώνη φρεναρίσματος, φέρνοντας σαν παράδειγμα τις κινήσεις του Φερστάπεν στην Ουγγαρία. «Δεν μπορούμε να μπερδεύουμε τον κόσμο με δύο εντελώς διαφορετικά περιστατικά, όπως είναι αυτό που διαδραματίστηκε ανάμεσα στον Κίμι και τον Μαξ στη μέση της ευθείας και αυτό που συνέβη σε εμένα στην Αυστραλία, όπου δεν έκρινα σωστά το σημείο που έπρεπε να φρενάρω. Όσον αφορά το συμβάν στην Ουγγαρία με τον Ραϊκόνεν και τον Φερστάπεν, νομίζω πως ο Μαξ ήταν αρκετά επιθετικός στη δεύτερη στροφή. Μιλήσαμε για αυτό στη Γερμανία. Κανένας οδηγός δεν ήταν ευχαριστημένος μαζί του (μετά την Ουγγαρία), γιατί κανονικά δεν μπορείς να κινείσαι στη ζώνη φρεναρίσματος. Όμως στην ευθεία μπορείς να κάνεις κίνηση όταν δεν υπάρχει αυτοκίνητο δίπλα σου. Οπότε, όλα ταιριάζουν με το περιστατικό στο Σπα» είπε ο Ισπανός.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!