Φερστάπεν: «Δεν θα αλλάξω τον τρόπο που αγωνίζομαι»

Πέτρος Πιτσίνης
Φερστάπεν: «Δεν θα αλλάξω τον τρόπο που αγωνίζομαι»
Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull λέει ότι δεν σκοπεύει να γίνει λιγότερο επιθετικός, ακόμη και μετά το ατύχημα που σημειώθηκε στο Βελγικό Γκραν Πρι.

Υπερασπιζόμενος τη θέση του, ο Μαξ Φερστάπεν επιμένει και υποστηρίζει πως τα γεγονότα των τελευταίων ημερών δεν τον κάνουν να αλλάξει την προσέγγισή του, οπότε θα συνεχίσει να οδηγεί με τον ίδιο τρόπο. Το ατύχημα στην πίστα του Σπα με τον Κίμι Ραϊκόνεν και τον Σεμπάστιαν Φέτελ δεν θα τον επηρεάσει με κάποιο τρόπο, αφού όπως ο ίδιος υποστηρίζει, δεν έφταιξε σε κάποιο σημείο.

Αναλυτικά, είπε: «Για να είμαι ειλικρινής, για εμένα στο Σπα, ο,τι έγινε, έγινε. Πιστεύω πως γενικά, ήταν ένα εξαιρετικό Σαββατοκύριακο, το απόλαυσα πολύ. Ειδικά όταν βλέπω τόσους θαυμαστές να έρχονται στην πίστα με τα πορτοκαλί ρούχα, είναι απίστευτο να το βλέπεις. Αυτό που έγινε στον αγώνα μπορεί να συμβεί οποτεδήποτε, τώρα απλώς εστιάζω μπροστά και συγκεκριμένα, στη Μόντσα. Νομίζω όλα είναι ξεκάθαρα. Όπως είπα, δεν θα ήθελα να μείνω κολλημένος στο παρελθόν. Κοιτάζω το μέλλον και να πιέζω ξανά μέσα στην πίστα, το οδηγικό μου στυλ θα είναι όπως και πριν. Για παράδειγμα, ας πούμε ότι βάζεις έναν καθαρό επιθετικό σαν τον Ιμπραΐμοβιτς στην άμυνα. Θα είναι ωραίο επειδή κάποιοι πιστεύουν ότι θα έπαιζε καλύτερα σαν αμυντικός; Δεν νομίζω. Αν του αρέσει η επίθεση, θα είναι εκεί. Οπότε, δεν θα αλλάξω το στυλ μου επειδή κάποιοι οδηγοί μου το λένε».

Το μόνο πράγμα που δέχεται να αλλάξει ο νεαρός Ολλανδός είναι ότι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, θα προσπαθεί να αποφεύγει καταστάσεις που ίσως οδηγήσουν σε ατύχημα. Ο ίδιος, είπε: «Όταν είσαι μέσα στο αυτοκίνητο είναι πολύ δύσκολο να δεις και να αποφασίσεις, φυσικά. Όταν βλέπεις μετά τα βίντεο είναι αλλιώς. Συμβαίνει καμιά φορά και οι αγωνοδίκες δεν τιμώρησαν κανέναν μας, οπότε όλα καλά. Πιστεύω πως όλοι μάθαμε από αυτό. Ακόμη κι αν είσαι ένας πολύ έμπειρος οδηγός, μαθαίνεις ακόμη, οπότε το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να επικεντρωθούμε στη Μόντσα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!