FP1: Κυριαρχία Mercedes, από κοντά οι Ferrari

Πέτρος Πιτσίνης
FP1: Κυριαρχία Mercedes, από κοντά οι Ferrari
H πρώτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμαστικών τελείωσε και ο Νίκο Ρόσμπεργκ κράτησε την πρώτη θέση, με τον Λιούις Χάμιλτον και τον Κίμι Ραϊκόνεν να τον ακολουθούν.

Το Γκραν Πρι της Μόντσα πλησιάζει και ύστερα από ένα... καυτό Σαββατοκύριακο στο Σπα, αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Για την ώρα, ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμαστικών και οι Mercedes νιώθουν πολύ καλά, αφού σημείωσαν το 1-2.

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ με χρόνο 1:22.959 κάθισε στην πρώτη θέση, με τον Λιούις Χάμιλτον να τον ακολουθεί στο 1:23.162. Ακριβώς από πίσω βρίσκονται οι δύο Ferrari, αφού ο Κίμι Ραϊκόνεν κατάφερε να πετύχει χρόνο 1:24.047 και ο Σεμπάστιαν Φέτελ 1:24.307. Την πεντάδα έκλεισε ο Πέρεζ της Force India, ενώ τον ακολούθησαν οι Γκροζάν, Μπότας, Φερστάπεν, Γκουτιέρεζ και Ρικιάρντο για την έκτη, έβδομη, όγδοη, ένατη και δέκατη θέση αντίστοιχα.

Αίσθηση προκάλεσαν οι σχετικά αργοί ρυθμοί των δύο Red Bull σε όλη την περίοδο, σε αντίθεση με τις Mercedes που βγήκαν... γκαζωμένες από τα γκαράζ. Σημαντικό είναι επίσης και το γεγονός ότι ο καλύτερος χρόνος του Ρόσμπεργκ επιτεύχθηκε σχετικά νωρίς, με περισσότερο από μισή ώρα να απομένει μέχρι το τέλος. Προβλήματα με μονοθέσια σε γενικές γραμμές δεν υπήρχαν, αν εξαιρέσουμε την αποχώρηση του Φερνάντο Αλόνσο πέντε λεπτά πριν το τέλος, ο οποίος «έμεινε» από σασμάν και αναγκάστηκε να επιστρέψει στο γκαράζ της McLaren. Δείτε τους χρόνους αναλυτικά, ακριβώς από κάτω!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!