Ακόμα πετάει αυτό το πικ απ (video)

Ακόμα πετάει αυτό το πικ απ (video)

Ακόμα πετάει αυτό το πικ απ (video)

Με ένα φτιαγμένο ημιφορτηγάκι 900 ίππων έσπασε ένας τρελάρας Αμερικανός το παγκόσμιο ρεκόρ άλματος με αυτοκίνητο στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ.

Ο συνδυασμός ενός τρελοαμερικανού και της Red Bull δεν θα μπορούσε να αποδώσει παρά μόνον κάτι ακραίο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ άλματος με αυτοκίνητο, που πέτυχε ο Μπράις Μένζις σε μία πόλη φάντασμα του Νέου Μεξικού. Ο Μένζις πέταξε με το όχημά του 115,6 μέτρα, δηλαδή 14 μέτρα μακρύτερα από το προηγούμενο ρεκόρ!

Το «ιπτάμενο αυτοκίνητο» ήταν ένα ημιφορτηγάκι Pro2-Truck με βελτιωμένο κινητήρα 900 ίππων και ανάλογες μετατροπές στις αναρτήσεις του, ώστε να αντέχει σε…ανώμαλες προσγειώσεις. Πρόκειται για ένα αγωνιστικό πικ απ, με το οποίο συμμετέχει ο Μένζις στο αντίστοιχο αμερικανικό πρωτάθλημα τέτοιων μοντέλων, ενώ διαθέτει πισωκίνηση! Αυτό δεν εμπόδισε ωστόσο τον 27χρονο οδηγό αγώνων να βρει τα πατήματά του στα χώματα του Νέου Μεξικού. Ίσα – ίσα μάλιστα, η έλλειψη τετρακίνησης έκανε το αυτοκίνητο ελαφρύτερο και ιδανικότερο για μακρινές…πτήσεις. Να σημειώσουμε, ότι το προηγούμενο ρεκόρ άλματος με όχημα κατείχε με 101 μέτρα ο –επίσης Αμερικανός οδηγός αγώνων- Τάνερ Φόουστ, που παρουσιάζει και την αμερικανική εκδοχή του Top Gear.

Ο Μένζις έσπασε το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ ήδη στην προπόνηση. Το όχημα που οδηγούσε, πέταξε στην κυριολεξία πάνω από ένα σαλούν, ένα εμπορικό κατάστημα και ένα ξενοδοχείο, για να προσγειωθεί μετά από 115,6 μέτρα στην άλλη πλευρά της ράμπας και στο έδαφος.

Η Red Bull σκόπευε να προβάλλει ζωντανά την επίσημη προσπάθεια του Αμερικανού, όμως τα σχέδιά της ναυάγησαν, επειδή σε κάποιες από τις επόμενες δοκιμές έπαθε ο 27χρονος ένα σοβαρό ατύχημα, που του προκάλεσε κάταγμα ωμοπλάτης. Ο Μένζις μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, από το οποίο πήρε μερικές ημέρες αργότερα εξιτήριο, ενώ τώρα σκέπτεται ήδη, πώς θα βελτιώσει το φρέσκο ρεκόρ του.

Bryce Menzies Sets World Record: Launches Truck 379 Feet!

Best of internet