Φέτελ: «Εγώ έφταιγα στο Σπα»

Φέτελ: «Εγώ έφταιγα στο Σπα»

Ο πιλότος της Ferrari ζήτησε συγγνώμη από τον Ραϊκόνεν για τη σύγκρουση στην εκκίνηση του Βελγικού Γκραν Πρι, όπου έπαθε ζημιά και Μαξ Φερστάπεν.

Φέτελ: «Εγώ έφταιγα στο Σπα»

Λύθηκε πλέον και με τον πιο επίσημο τρόπο ο γρίφος σχετικά με τον υπαίτιο του ατυχήματος κατά την εκκίνηση του Γκραν Πρι στην πίστα του Σπα. Η επαφή των μονοθεσίων του Φέτελ, του Ραϊκόνεν και του Φερστάπεν έθεσε ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης της νίκης και τους τρεις οδηγούς. Ταυτόχρονα πυροδότησε συζητήσεις μεταξύ των φίλων του αθλήματος σχετικά με τον υπαίτιο του περιστατικού, για το οποίο πάντως δεν επέβαλαν καμία ποινή οι αγωνοδίκες.

Όπως διέρρευσε, ο Φέτελ ζήτησε τελικά συγγνώμη από τον ομόσταβλό του Ραϊκόνεν για το συμβάν και πήρε πάνω του το φταίξιμο για τη σύγκρουση. Ο ίδιος ο Ραϊκόνεν δήλωσε, ότι «το θέμα είναι πλέον λήξαν. Δυστυχώς ήταν μία άτυχη ιστορία. Την επόμενη φορά θα αφήσουμε σίγουρα περισσότερο χώρο ανάμεσά μας».

Ο Γερμανός οδηγός της Ferrari έδωσε τη δική του εξήγηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πίστευα, ότι βρισκόταν μόνον ο Κίμι στην εσωτερική μου. Όπως αποδείχθηκε όμως, ήμασταν τρεις, ο ένας δίπλα στον άλλον. Δεν άφησα όμως στον Κίμι αρκετό χώρο για ακόμη ένα αυτοκίνητο. Είχα δει μόνον το Κίμι και βρισκόμουν λίγο πιο μπροστά από αυτόν. Κάνοντας μία αναδρομή, θα ήταν καλύτερα να του είχα αφήσει περισσότερο χώρο, οπότε θα είχαμε περάσει όλοι».

Ο ομολογία του Φέτελ δικαιώνει έμμεσα και τον Φερστάπεν, που φερόταν από πολλούς ως υπεύθυνος του ατυχήματος. Ο Ολλανδός είχε περιγράψει τη συγκεκριμένη σκηνή ακριβώς όπως και ο Φέτελ τώρα, αν και το βλέπουμε λίγο δύσκολο να ζητήσει ο Γερμανός συγγνώμη και από από τον 18χρονο οδηγό της Red Bull.

Best of internet