Αποκάλυψη τώρα για το νέο Kia Rio

Πέτρος Πιτσίνης
Αποκάλυψη τώρα για το νέο Kia Rio
Η τέταρτη γενιά του σουπερμίνι αποκαλύφθηκε λίγο νωρίτερα από το προβλεπόμενο και εκ πρώτης όψεως, τοποθετείται ανάμεσα στις καλύτερες προτάσεις της κατηγορίας!

Οι πρεμιέρες που είναι προγραμματισμένες για το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού τον Οκτώβρη είναι αρκετές, για αυτό όσο πλησιάζουμε σε αυτό, θα έρχονται στην... επιφάνεια νέα μοντέλα. Έτσι έγινε και για το νέο Kia Rio, το οποίο θα βλέπαμε κανονικά τον Οκτώβρη, ωστόσο οι πρώτες του φωτογραφίες είναι γεγονός.

Η τέταρτη γενιά του Κορεατικού μοντέλου έχει μεγαλώσει και συνολικά, προστέθηκαν 15 χιλιοστά στο μήκος και 5 στο πλάτος, ενώ ο ύψος μειώθηκε ελαφρώς. Το μεταξόνιο μεγάλωσε κατά 10 χιλιοστά και αυτό σημαίνει πως η καμπίνα θα έχει γίνει ακόμη πιο ευρύχωρη από σήμερα, αφού η συνολική τιμή αγγίζει τα 2.580 χλστ! Ο σχεδιασμός του είναι δυναμικός και τον έχουν επιμεληθεί τα τρία κέντρα σχεδίασης της Kia, τα οποία βρίσκονται στην Κορέα, την Καλιφόρνια και τη Γερμανία, με βάση τα γούστα των πελατών σε κάθε ήπειρο.

Έτσι, θα... αρέσει σχεδόν παντού και παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ακρότητες, είναι κομψό και ισορροπημένο. Το ίδιο ισχύει και για το εσωτερικό, με την καμπίνα να είναι ένα ευχάριστο περιβάλλον και στην κεντρική κονσόλα δεν εντοπίζονται πολλά κουμπιά, κάτι που οφείλεται στην ύπαρξη ενός νέου συστήματος infotainment με πολλές λειτουργίες και ευκολότερο μενού από το παρελθόν. Πληροφορίες για τον εξοπλισμό, τα συστήματα ασφαλείας και την γκάμα των κινητήρων, θα έχουμε στις 29 Σεπτέμβρη όπου και θα παρουσιαστεί, ενώ λίγο μετά θα ξεκινήσει να διατίθεται στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!