Ρόσι: «Θέλω να πάρω το πρωτάθλημα»

Πέτρος Πιτσίνης
Ρόσι: «Θέλω να πάρω το πρωτάθλημα»
Ο Ιταλός παραδέχτηκε πως ακόμη σκέφτεται την προηγούμενη σεζόν και το πόσο άδικο φινάλε είχε, για αυτό και φέτος θέλει να είναι εκείνος ο νικητής!

Η περσινή χρονιά, τέλειωσε κάπως... επεισοδιακά στο MotoGP, με τον Βαλεντίνο Ρόσι να χάνει το πρωτάθλημα από τον Χόρχε Λορένθο. Ο τελευταίος είχε ήδη βαθμολογικό προβάδισμα, όμως ανέβηκε ακόμη περισσότερο στον πίνακα όταν ο Ρόσι έδωσε την περιβόητη... κλωτσιά στον Μάρκεζ κατά τη διάρκεια του αγώνα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει και τελευταίος στο Γκραν Πρι της Βαλένθια.

Ο Ρόσι, είπε για τη φετινή χρονιά: «Έχω ένα εξαιρετικό κίνητρο για να κερδίζω περισσότερους αγώνες, ώστε να πάρω και το πρωτάθλημα. Πέρσι ήμουν πάρα πάρα πάρα πολύ κοντά. Το συναίσθημα ήταν πολύ κακό, επειδή νομίζω πως το φινάλε δεν ήταν δίκαιο. Οι πρώτες δύο-τρεις εβδομάδες ήταν δύσκολες όμως μετά τη Μόντσα "επέστρεψα" και είπα ΟΚ, το ξεχνάμε. Στην πραγματικότητα ποτέ δεν ξεχνάς, απλά προσπαθείς. Η πίεση και η ενέργεια που έδωσα πέρσι ήταν πραγματικά μια υπερπροσπάθεια. Και αν κερδίζεις, αναπληρώνεις μέρος της ενέργειας, αν χάνεις, όχι. Οπότε για εμένα, "πλήρωσα"πολλά πέρσι».

Στη συνέχεια, ο Ιταλός μίλησε για φέτος και πρόσθεσε: «Είναι κρίμα γιατί έχω τις βάσεις για να παλέψω για αυτόν τον τίτλο. Σε κάποια σημεία ήμουν άτυχος, αλλά έκανα και κάποια λάθη και όλα αυτά, με κρατούν μακριά από την κορυφή. Αν στο Μουτζέλο δεν είχε χαλάσει η μοτοσυκλέτα ή δεν έβρεχε τόσο δυνατά στο Άσσεν, θα ήμουν πιο ανταγωνιστικός. Επίσης, αν δεν είχε βρέξει στο Ζάξενρινγκ θα είχα παλέψει για τη νίκη. Έχουμε τις βάσεις, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν αρκετοί βαθμοί. Οπότε ο στόχος για τους επόμενους αγώνες είναι να μείνουμε στο ίδιο καλό επίπεδο, όμως να μαζέψουμε περισσότερους βαθμούς».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!