Ποια μάρκα αυτοκινήτων «μισούν» οι έφηβοι; (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Ποια μάρκα αυτοκινήτων «μισούν» οι έφηβοι; (video)
Η Chevrolet θα εισάγει σε όλα της τα νέα μοντέλα ένα σύστημα που θα δίνει... αναφορά στους γονείς κάθε φορά που οδηγούν τα παιδιά, «καρφώνοντας» τις... αταξίες.

Υπερβολική ταχύτητα, φορές που ενεργοποιήθηκε το ABS ή το σύστημα ελέγχου της ευστάθειας αλλά και πόσο δούλεψε το σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης με το προπορευόμενο όχημα. Αυτό θα είναι μόνο ένα μέρος από την... αναφορά που θα δίνει το ίδιο το αυτοκίνητο στους γονείς, όποτε το οδηγεί το παιδί τους, αφού από το 2017 όλα τα Chevrolet θα εφοδιάζονται με το Teen Driver Technology!

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της φίρμας, οι γονείς θα κοιμούνται πλέον πιο ήσυχοι και εκτός από αυτό, συστήματα σαν την προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, την υποβοήθηση διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας, την προειδοποίηση για ύπαρξη αυτοκινήτου στη νεκρή γωνία, την προειδοποίηση σύγκρουσης με το προπορευόμενο όχημα, το αυτόματο φρενάρισμα για πεζούς ή για αποφυγή σύγκρουσης, το ηλεκτρονικό πρόγραμμα ευστάθειας (ESP) και το Traction Control, δεν θα είναι δυνατόν να απενεργοποιηθούν αν ενεργοποιηθεί η λειτουργία Teen Driver.

Από την άλλη, το «ραπόρτο» αναφέρει τη συνολική απόσταση που κάλυψε ο έφηβος οδηγός, τη μέγιστη ταχύτητα που έπιασε, πόσες φορές τον προειδοποίησε το σύστημα για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, πόσες φορές ενεργοποιήθηκε το ABS και το ESP, τις φορές που χρειάστηκε να επέμβει το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης με το προπορευόμενο όχημα και πόσες φορές αυτό απλώς προειδοποίησε για ένα ενδεχόμενο τρακάρισμα.

Επιπλέον, «έρχεται» και μια αναβάθμιση που ο γονιός μπορεί να θέσει όριο ταχύτητας, να ορίσει τη μέγιστη επιτρεπόμενη ένταση στο ηχοσύστημα και επιπλέον, στην «αναφορά» θα προστεθούν πληροφορίες για το πόσες φορές ενεργοποιήθηκε το Traction Control, πόσες φορές πατήθηκε τέρμα το γκάζι και για πόσο και τέλος, πόσες φορές ο έφηβος οδηγός «κολλούσε» στο πίσω μέρος των εμπρός αυτοκινήτων. Το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να ακούγεται ενδιαφέρον, τουλάχιστον για τους γονείς που έχουν στο σπίτι... φρέσκους οδηγούς, όμως σίγουρα θα είναι ο πρώτος λόγος για τσακωμούς, με την αρχή να γίνεται είτε από τη μια πλευρά, είτε από την άλλη. Δείτε το βίντεο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!