H Ferrari βοηθά τους σεισμόπληκτους της Ιταλίας

Πέτρος Πιτσίνης
H Ferrari βοηθά τους σεισμόπληκτους της Ιταλίας
Η φίρμα από το Μαρανέλο αποφάσισε να επεκτείνει την παραγωγή της LaFerrari και να κατασκευάσει ακόμη μια, ώστε να βοηθήσει όσους «χτύπησε» ο σεισμός.

Από 499 μονάδες σε 500 θα ανέβει ο συνολικός αριθμός των LaFerrari πάνω στη Γη, αφού η ιστορική μάρκα αποφάσισε να κατασκευάσει ακόμη μια. Αυτό γίνεται για να συνεισφέρει ενεργά στην αποκατάσταση των σεισμόπληκτων της Ιταλίας, καθώς οι ζημιές ήταν τεράστιες και μαζί με αυτές, έφερε και εκατοντάδες νεκρούς. Σύμφωνα με το Road and Track, η ειδική LaFerrari θα δημοπρατηθεί και προφανώς τα έσοδα από την πώλησή της, θα διατεθούν για καλό σκοπό.

Ακόμη δεν ξέρουμε πότε θα γίνουν όλα αυτά, όμως σύμφωνα με το ίδιο μέσο, η είδηση προέρχεται από τον επικεφαλής Σέρτζιο Μαρκιόνε. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ferrari κάνει κάτι τέτοιο, καθώς πριν από περίπου δέκα χρόνια, φτιάχτηκε ακόμη μια Enzo στη μνήμη του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β, με όλα τα λεφτά που προέκυψαν από τη μετέπειτα δημοπρασία να γίνονται δωρεά. Η 400ή Enzo (κανονικά προβλέπονταν 399) ήταν κι αυτή που έχει σήμερα τη μεγαλύτερη συλλεκτική αξία και πρόσφατα, κατάφερε να «πιάσει» 5,4 εκατομμύρια Ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!