Μόντσα τριετίας στη Formula1

Νίκος Τσιώκος
Μόντσα τριετίας στη Formula1
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ιταλικής ομοσπονδίας αυτοκινήτου (Automobile Club of Italy), Άντζελο Στίτσι Νταμιάνι, η Μόντσα θα μείνει στο καλεντάρι της Formula1 για την επόμενη τριετία.

Το μέλλον της Μόντσα στη Formula1 αναμένεται να ξεκαθαρίσει αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς το συμβόλαιο της πίστας με τη διοίκηση του σπορ λήγει φέτος. Ωστόσο, ο Άντζελο Στίτσι Νταμιάνι αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη (31/8) ότι ο Ναός της Ταχύτητας θα βρίσκεται στο καλεντάρι μέχρι και το 2019.

Μάλιστα, τονίστηκε ότι υπάρχει συμφωνία με τον Μπέρνι Έκλεστοουν έναντι 68 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 15 θα... μπουν από την τοπική αυτοδιοίκηση της Λομβαρδίας, ώστε να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν το συντομότερο το... deal.

Ωστόσο, οι τελευταίες λεπτομέρειες του νέου συμβολαίου της Μόντσα αναμένεται να διευθετηθούν από τους δικηγόρους και πιστεύεται ότι θα έχουμε τις υπογραφές και την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια του Γκραν Πρι της Ιταλίας, το οποίο θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο. «Κάποιοι περίμεναν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (συμβολαίου), αλλά αν το σύστημα λειτουργήσει, τότε μία περαιτέρω ανανέωση δε θα είναι πρόβλημα.

Όμως, υπάρχει και μία άλλη άποψη. Ξέρουμε ότι η Ευρώπη έχει πολλούς διοργανωτές σε κρίση, ενώ μερικοί προορισμοί, όπως οι Τουρκία, Κορέα και Ινδία, έζησαν λίγο. Έχουμε δει ότι είναι θέμα χρημάτων και πολιτισμού. Εδώ στην Ευρώπη είναι το DNA των αγώνων. Οπότε θα περιμένουμε και θα δούμε τι θα συμβεί», είπε ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας αυτοκινήτου (Automobile Club of Italy).

Ακόμη, αναφέρθηκε και στην Ίμολα, που... έπαιξε δυνατά για την ανάληψη του GP της γειτονικής χώρας, εφόσον δεν υπήρχε συμφωνία με τη Μόντσα. «Κάναμε ό,τι έπρεπε. Η Ίμολα θα ήταν μία εφεδρική λύση, αν δεν φτάναμε σε συμφωνία και δε βλέπω ως πιθανή την εναλλαγή επειδή θα ήταν παράλογο και θα σήμαινε δύο διοργανωτές αντί κανενός.

Όταν πάρουμε την υπογραφή, θα μπορούμε να πούμε ότι ο Έκλεστοουν θα έχει την επιλογή του και δεν είναι μόνο χρήματα της ACI, αλλά και της πολιτείας της Λομβαρδίας». Τέλος καλό, όλα καλά, λοιπόν, για μία θρυλική πίστα, τη στιγμή που οι επικεφαλής αυτής γνωστοποίησαν ότι θα τηρηθεί και ενός λεπτού πριν τον αγώνα προς τιμήν της μνήμης των θυμάτων του πρόσφατου σεισμού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!