Ιδού το νέο Hyundai i10!

Πέτρος Πιτσίνης
Ιδού το νέο Hyundai i10!
Λίγο πριν το επίσημο ντεμπούτο του μοντέλου στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού, η Hyundai μας αποκαλύπτει το ανανεωμένο μίνι της!

Το μικρό αυτοκίνητο πόλης της Hyundai ανανεώνεται και παρουσιάζεται από τη φίρμα, με ελαφριές σχεδιαστικές διαφορές και νέο εσωτερικό. Από την παρουσίαση της δεύτερης γενιάς του i10 το 2013, είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάποιο φρεσκάρισμα, οπότε θα γίνει και πιο ανταγωνιστικό από πλευράς πωλήσεων.

Η μάσκα, οι προφυλακτήρες και τα φώτα ημέρας LED έχουν ανασχεδιαστεί, ενώ οι προβολείς ομίχλης έχουν αποκτήσει κυκλικό σχήμα. Επιπλέον, έχουμε περισσότερες επιλογές στις ζάντες αλουμινίου και κάποια νέα χρώματα θα έρθουν επίσης. Στο εσωτερικό, οι αλλαγές είναι πιο εμφανείς και εντοπίζονται γρήγορα. Αναμφίβολα, την παράσταση κλέβει η οθόνη αφής των επτά ιντσών με τις πολλές δυνατότητες, που θα είναι στάνταρ στις ακριβότερες εκδόσεις του μοντέλου.

Υποστηρίζει το Apple CarPlay και το Android Auto, ενώ διαθέτει σύστημα πλοήγησης και μαζί με αυτό, έρχεται «δώρο» μια συνδρομή επτά χρόνων στην πλατφόρμα της Hyundai που παρέχει πληροφορίες σχετικά με την κίνηση στους δρόμους σε πραγματικό χρόνο. Σε ο,τι αφορά την ενεργητική ασφάλεια του νέου i10, μια κάμερα στο εμπρός μέρος επιβλέπει την κίνηση και μέσω αυτής, λειτουργούν τα νέα συστήματα που έχουν τοποθετηθεί.

Αυτά είναι η προειδοποίηση σύγκρουσης με το προπορευόμενο όχημα και η προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, που αναβαθμίζουν σημαντικά το υπόβαθρο του μοντέλου στον τομέα της ασφάλειας. Τέλος, δεν θα υπάρχουν αλλαγές στα μηχανικά μέρη του μικρότερου Hyundai και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προσθήκες της... τελευταίας στιγμής, θα έχουμε στην επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου, που θα γίνε στην έκθεση του Παρισιού τον Οκτώβρη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!