Με ντίζελ «καρδιά» η Bentley Bentayga

Πέτρος Πιτσίνης
Με ντίζελ «καρδιά» η Bentley Bentayga
Σύντομα, το SUV της Βρετανικής φίρμας θα παρουσιαστεί και με άλλα μηχανικά σύνολα, όπως και με πετρελαιοκινητήρα ώστε να προσελκύσει ακόμη περισσότερους πελάτες!

Η Bentayga θα γραφτεί με... χρυσά γράμματα στην ιστορία της Bentley, αφού εκτός από το γεγονός ότι είναι το πρώτο SUV στην ιστορία της φίρμας, τα καταφέρνει και πολύ καλά εμπορικά. Έτσι, θα δεχτεί μια... ώθηση και θα τοποθετηθούν σε εκείνη κι άλλα μοτέρ σε βάθος χρόνου.

Σύμφωνα με το ξένο site carscoops, από όπου προέρχονται και οι φωτογραφίες, η Bentayga των εικόνων κινείται από έναν τουρμποντίζελ κινητήρα των 4.0 λίτρων! Για την ακρίβεια, είναι ο ίδιος V8 που συναντάμε και στο Audi SQ7, στην περίπτωση του οποίου αποδίδει 435 ίππους και... 900 Nm ροπής, δίνοντας «φτερά» στο Γερμανικό SUV, αφού το 0-100 χλμ./ώρα έχει γίνει μέσα σε 4,8 δευτερόλεπτα!

Στην περίπτωση της Bentley, ίσως δεχθεί κάποιες ακόμη βελτιώσεις ανεβάζοντας έτσι ακόμη περισσότερο τον πήχη, όμως ακόμη κι έτσι αν παραμείνει είναι σίγουρα μια καλύτερη λύση από τον 4.2 TDi των 385 αλόγων που λεγόταν πως θα χρησιμοποιηθεί. Βέβαια, δεν υπάρχουν οπτικές διαφοροποιήσεις, ενώ η επίσημη παρουσίαση της ντίζελ Bentley Bentayga αναμένεται να γίνει στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού, τον ερχόμενο Οκτώβρη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!