Στο στόχαστρο της Audi η Tesla

Πέτρος Πιτσίνης
Στο στόχαστρο της Audi η Tesla
Η Γερμανική φίρμα ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια νέα ηλεκτρική ναυαρχία, που οι προδιαγραφές της θα κάνουν την Tesla να... ιδρώσει!

Πλέον, οι αυτοκινητοβιομηχανίες δίνουν όλο και περισσότερη βάση στα ηλεκτρικά μοντέλα και η Audi δεν είναι η εξαίρεση, αφού περιμένουμε πολλά ενδιαφέροντα νέα στο άμεσο μέλλον. Μέσα σε αυτά, είναι και το A9 e-tron, το οποίο σύμφωνα με το Βρετανικό Autocar θα δανεισθεί τα μηχανικά του μέρη από το Q6 e-tron.

Αυτό σημαίνει πως θα έχει ισχύ άνω των 400 ίππων, όμως το πιο σημαντικό είναι η αυτονομία, που θα αγγίζει τα 500 χιλιόμετρα, με μία μόνο φόρτιση! Το A9 αναμένεται να τοποθετηθεί πάνω κι από το A8, παίρνοντας τη θέση του πιο πολυτελούς μοντέλου της.

Ξεκάθαρος στόχος του είναι το Tesla Model S και για αυτό, περιμένουμε πως εκτός από την πολυτέλεια και την άνεση, θα έχει αμέτρητες σύγχρονες τεχνολογίες και κορυφαίες επιδόσεις. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι μέχρι και το 2020, η Audi θα έχει στην γκάμα της τρία αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της φίρμας, Ρούπερτ Στάντλερ στο Βρετανικό Autocar.

*Φωτογραφίες: Audi Prologue Concept

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!