Ένα... στρατιωτικό όπλο από τη Chevrolet

Ένα... στρατιωτικό όπλο από τη Chevrolet

Η GM και το Κέντρο Μηχανικού, Έρευνας και Εξέλιξης (Tank Automotive Research, Development and Engineering Center) αρμάτων του αμερικανικού στρατού θα αποκαλύψουν ένα νέο... όπλο της Chevrolet με κυψέλη καυσίμου τον Οκτώβριο.

Ένα... στρατιωτικό όπλο από τη Chevrolet

Ένα... στρατιωτικό όπλο ετοιμάζεται να παρουσιάσει η Chevrolet στο Κολοράντο τον Οκτώβριο. Αυτό εξελίσσεται από την ιδιοκτήτρια της αμερικανικής μάρκας, της General Motors, σε συνεργασία με το Κέντρο Μηχανικού, Έρευνας και Εξέλιξης (Tank Automotive Research, Development and Engineering Center) αρμάτων του αμερικανικού στρατού.

Μάλιστα, θα είναι καθαρά ηλεκτρικό και θα λειτουργεί με κυψέλη καυσίμου υδρογόνου. Το εν λόγω όχημα θα επιδείξει τις δυνατότητες ενός τέτοιου κινητήρα και θα δώσει τη δυνατότητα στον αμερικανικό στρατό να έχει πρόσβαση στην χρήση τεχνολογίας αυτοκινήτου σε στρατιωτικές εφαρμογές, καθώς και να δώσει πληροφορίες στην GM.

«Οι κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, ως πηγή ισχύς, μπορεί να φέρει απίστευτα πολύτιμες δυνατότητες. Περιμένουμε το όχημα να είναι ήρεμο στη λειτουργία και έτοιμο να παρέχει παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για τις ανάγκες μακριά από το όχημα. Με την τεχνολογία της κυψέλης καυσίμου να προχωράει, είναι ιδανική η στιγμή να ερευνήσουμε τη βιωσιμότητά του σε ιδιαίτερες στρατιωτικές συνθήκες.

Η κυψέλη καυσίμου προσφέρει χαμηλή ροπή, που θα είναι χρήσιμη σε περιβάλλον εκτός δρόμου. Επίσης, προσφέρει επιπλέον χαρακτηριστικά τόσο για εμπορική όσο και για στρατιωτική χρήση», είπε ο διευθυντής της TARDEC, Πολ Ρότζερς. «Αυτό το πρότζεκτ είναι άλλο ένα παράδειγμα του πως μπορεί να παίξει ρόλο σε μη παραδοσιακές εφαρμογές η προώθηση της κυψέλης καυσίμου.

Πρέπει να συνεχίσουμε να επιδιώκουμε αυτές τις ευκαιρίες μας παράλληλα με τα σχέδιά μας για την παραγωγή ενός εμπορικού συστήματος κυψέλης καυσίμου το 2020», δήλωσε, από τη μεριά του, ο υπεύθυνος της GM για τις δραστηριότητες κυψέλης καυσίμου παγκοσμίως, Τσάρλι Φρις.

Best of internet