Ζακ Βιλνέβ: «Ο Φερστάπεν "προστατεύεται"από τη FIA»

Πέτρος Πιτσίνης
Ζακ Βιλνέβ: «Ο Φερστάπεν "προστατεύεται"από τη FIA»
Ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής υποστηρίζει πως ο Ολλανδός οδηγούσε επιθετικά και το γεγονός ότι δεν τιμωρήθηκε με κάποιο τρόπο, αποδεικνύει ένα είδος «προστασίας» από τη FIA!

Μετά τα... πυρά που εξαπολύθηκαν από τους πιλότους της Ferrari προς τον Μαξ Φερστάπεν και τούμπαλιν, ο Ζακ Βιλνέβ πήρε θέση και είπε ότι ο νεαρός της Red Bull έχει τη FIA με το μέρος του, αφού η οδήγησή του ήταν επιθετική και κανείς δεν τον τιμώρησε για αυτό, με τους αγωνοδίκες να χαρακτηρίζουν το ατύχημα ως ένα «αγωνιστικό συμβάν». Αργότερα αναφέρθηκε στον τρόπο οδήγησής του και δεν μίλησε με τα... καλύτερα λόγια για το χαρακτήρα του Φερστάπεν.

Συγκεκριμένα, είπε: «Το πρόβλημα είναι η FIA, επειδή δείχνει να "προστατεύεται". Θέλουν να γίνει ο επόμενος αστέρας της F1. Στη Γερμανία για παράδειγμα, έκανε τον Ρόσμπεργκ να χάσει το σημείο φρεναρίσματός του και άνοιξε η τροχιά τους, στη συνέχεια ο Νίκο τιμωρήθηκε με πέναλτι χωρίς καν να φταίει! Κάτι πάει στραβά. Δεν ξέρω. Είναι κάτι που με νευριάζει, αλλά τι να κάνουμε, έτσι πάει. Είκοσι χρόνια πριν κάποιος θα τον είχε βάλει στη θέση του».

Αργότερα, ο Καναδός συνέχισε να αναφέρεται στο περιστατικό που έλαβε χώρα στο Βέλγιο χαρακτηρίζοντας όσα έγιναν ως «μη αποδεκτά» και συμπλήρωσε: «Ήταν υπερβολικό. Κάθε πιλότος γνωρίζει πως αν πας από την εσωτερική θα γίνει ατύχημα γιατί δεν υπάρχει χώρος, το ξέρεις! Αν έχεις μια κακή εκκίνηση, απλώς αποδέξου το. Όμως αυτό στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ήταν το πιο σημαντικό. Βγήκε μετά και παραπονέθηκε για τους πιλότους της Ferrari, μου κατέστρεψαν τον αγώνα, έλεγε! Χαλάρωσε. Ξέρεις ότι πήρες ένα μεγάλο ρίσκο και το πλήρωσες. Εσύ τους κατέστρεψες τον αγώνα και μαζί με το δικό τους και το δικό σου. Αυτή είναι η ζωή. Αλλά αυτό που έκανε μετά, αυτό ήταν απαράδεκτο. Πίεζε τόσο επικίνδυνα και τον Κίμι αλλά και τον Φέτελ! Απλά ηρέμησε, θα σκοτώσεις κανέναν! Πρέπει να έχεις σεβασμό. Όλο αυτό το πράγμα της F1, το ζεις με τους υπόλοιπους οδηγούς μαζί. Πρέπει ο ένας να σέβεται τον άλλο, να γίνεται ένας καλός, δύσκολος και δίκαιος αγώνας. Ξέρεις, οι δύσκολοι αγώνες είναι εξαιρετικοί. Αλλά δείξε σεβασμό. Δεν μπορείς να πιέζεις έτσι τους αντιπάλους σου ή να τους αναγκάζεις να φρενάρουν στην ευθεία. Αυτό είναι σούπερ, σούπερ, σούπερ επικίνδυνο».

Στη συνέχεια, ερωτήθηκε αν πιστεύει πως στο μέλλον ο Φερστάπεν θα «ηρεμήσει» και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής είπε: «Και βέβαια όχι. Γιατί; Γιατί σε κάθε αγώνα είναι χειρότερος!». Τέλος, είπε πως οι υπόλοιποι οδηγοί δεν θα έπρεπε να προσπαθήσουν να του δώσουν ένα καλό... μάθημα και πως «η μπάλα είναι στο γήπεδο της FIA».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!